Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турският посланик Секизкьок: Турско-българските отношения се развиват изключително благоприятно

2
Снимка: Нахит Догу

При последното се посещение в кърджалийско, посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкйок, каза, че тя е единственият посланик, който от 30 години насам е работил в най-спокойна атмосфера в двустранните отношенията.

„През последните години турско-българските отношения се развиват изключително благоприятно. Връзките ни се развиват във всички сфери и това ме радва. Сигурно аз съм посланикът, който през последните 30 години е работил в най-спокойна атмосфера в двустранните отношенията. Точно за това съм много щастлива. В България е много красиво“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

НАП: За нас изказването на Джевджет Чакъров представлява груба намеса в работата на Агенцията

От Националната агенция за приходите определиха изявлението на Джевдет Чакъров, че има безпрецедентен натиск върху народни представители, нечленуващи в парламентарната група на ДПС, като "груб опит за уронване престижа на една от най-авторитетните държавни институции". "Приходната администрация не прави проверки под политически натиск и такива не са..

публикувано на 27.07.24 в 10:35

Два военни хеликоптера от България ще се включат в гасенето на пожара в планината Славянка

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. : Пожарът в Гърция отново е достигнал до границата с България На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. Горят предимно дънери и ниска растителност, потвърди директорът на..

публикувано на 27.07.24 в 10:30

БСП провежда традиционния си събор на Бузлуджа

133 години организирано социалистическо движение ще отбележи в събота БСП на историческата поляна под връх Бузлуджа. До тук записаните социалисти, които са заявили желание да се включат в събитието надхвърлят в пъти заявките от предходни години.  "Очакват се около 20 000 души да дойдат на събора. Очакват се да дойдат представителите на другите леви..

публикувано на 27.07.24 в 09:59

Почина и младата жена, пострадала при взривовете край гара Елин Пелин

Почина и младата жена, която пострада много сериозно при взривовете край гара Елин Пелин в четвъртък, съобщиха от Пирогов.  20-годишната жена беше транспортирана в университетската болница в изключително тежко състояние.  Въпреки всички усилия, които са положили екипите, тази нощ тя е починала.  Ръководството на болницата поднася съболезнования на..

публикувано на 27.07.24 в 09:20
Сребърната от Токио Антоанета Костадинова ще стреля от 13:30 часа

Деветима българи на Игрите днес

Общо деветима български спортисти ще вземат участие в събота на 33-ите олимпийски игри в Париж. Първи ще стартират гребците Кристиан Василев и Десислава Ангелова. Те ще гребат в сериите на скиф. Василев започва в 10:00 часа наше време, а Ангелова – в 11:12 часа. В спортната стрелба олимпийската вицешампионка Антоанета Костадинова и Кирил Киров ще..

публикувано на 27.07.24 в 09:05

Слънчево ще бъде времето през почивните дни

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над Източна България ще се развие купеста облачност, но без валежи. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 30°, в Кърджали и Хасково между 30° и 32°, в Смолян - около 28°. В планините ще бъде предимно слънчево. В..

публикувано на 27.07.24 в 08:37

Датите за ваканциите и матурите през новата учебна година

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерство на образованието и науката (МОН). Той е публикуван за обществено обсъждане на сайта на ведомството и е отворен за становища и предложения от всички заинтересовани страни. В календара са отразени изискванията за точно определен брой учебни дни за отделните випуски. Съгласно..

публикувано на 26.07.24 в 16:59