Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда с трета поредна победа

2
Снимка: Мехмед Реджеб Радио Кърджали

Отборът на Арда (Кърджали) постигна важен успех с 3:1 над Хебър в сблъсъка от десетия кръг на efbet Лига.

Попаденията за домакините реализираха Тонислав Йорданов. Преслав Боруков и Христо Митев. Точен за гостите пък беше Георги Николов.

В герой за тима на Александър Тунчев обаче се превърна Абубакар Тунгара, който изигра страхотен мач. Той се отличи с хеттрик от асистенции.

Наставникът на Арда Александър Тунчев похвали футболистите си за представянето и победата им. " Като цяло играчите подходиха сериозно. Беше страшна жега в Кърджали и се радвам, че момчетата показаха характер. Винаги е добре, когато имаш нападатели, които бележат. Когато имаш конкуренция, винаги даваш повече от себе си. Любо Пенев е един от нашите добри треньори и винаги е удоволствие да се изправиш срещу него, а когато победиш, няма как да не се радваш", заяви Тунчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Пълна програма на Евро 2024

Пълна програма на европейското първенство по футбол в Германия (14 юни - 14 юли). Групова фаза: 14.06.2024 Германия - Шотландия 22.00 БНТ 1, БНТ 3, BNTNEWS.BG/SPORT 15.06.2024 Унгария - Швейцария 16.00 BNTNEWS.BG/SPORT Испания - Хърватия 19.00 БНТ 1, БНТ 3, BNTNEWS.BG/SPORT Италия - Албания 22.00 BNTNEWS.BG/SPORT 16.06.2024 Полша - Нидерландия 16.00..

публикувано на 14.06.24 в 17:00

Зала в Хасково ще носи името на д-р Пюзант Касабян

Залата по бадминтон в Хасково в спортен комплекс “Спартак“ ще бъде именувана на дългогодишния председател на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян  (1941-2024). Решението за това беше взето единодушно днес на заседание на Общинския съвет по предложение на кмета на града Станислав Дечев.  Така залата, в която са се изградили по..

публикувано на 14.06.24 в 13:09

Арда и Тунчев с първа тренировка

Двадесет футболисти започнаха лятна подготовка с тима на Арда. Преди първото занимяние спортният директор на клуба Ивайло Петков представи новия треньор Александър Тунчев, както и защитникът Емил Виячки, който е първото лятно попълнение.  Първата част от подготовката ще бъде в Кърджали, а тренировките ще се провеждат в Момчилград. За 26 юни е..

публикувано на 13.06.24 в 19:31
снимката е илюстративна

Турнир по мини футбол за Дните на Ардино

В рамките на четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“ община Ардино организира турнир по мини футбол за купата на кмета на община Ардино. Спортната надпревара ще се проведе на 7 и 8 август на обновения градски стадион „Юнак“. Очаква се да се включат много отбори от областта и страната, които са се доказали през годините. Общият награден..

публикувано на 13.06.24 в 09:10

Футболистите на Арда започват лятната си подготовка

Новият треньор на АРДА Александър Тунчев ще изведе отбора за първа тренировка на Арена "Арда" в четвъртък. Така ще започне лятната подготовка на сините от Кърджали. Преди началото наставникът на тима и спортният директор на клуба Ивайло Петков ще дадат пресконференция, на която ще бъдат дадени повече подробности около селекция и за това как ще протече..

публикувано на 11.06.24 в 13:20
Петър Стойчев

Петър Стойчев подобри рекорд след плуване в Калифорния

Българската звезда в плуването в открити води Петър Стойчев вече е притежател на изключително постижениет Той счупи рекорда за Тройната корона, която включва прекосяване на Ламанша, плуване около остров Махатън и преминаване на канала Каталина в Южна Калифорния. Последната дистанция от 32,3-километра българинът измина в понеделник за 8 часа, 42 минути..

публикувано на 11.06.24 в 12:04

Александър Тунчев е новият треньор на "Арда"

Александър Тунчев подписа договор за две години и застава начело на ПФК "Арда", съобщиха от клуба . Това се случи, след като се срещна със спортния директор на клуба  Ивайло Петков и двете страни взеха решение, Тунчев да се завърне на Арена "Арда" . Негов помощник ще бъде Веселин Минев, а в щаба му остават  досегашните Антон Дончев и Тодор Попов. За..

публикувано на 07.06.24 в 10:53