Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания "Капачки за бъдеще" в Кърджали на 22 октомври

Снимка: Facebook /kapachkizabudeshte

Национална кампания за събиране на пластмасови капачки ще се проведе на 22 октомври 2023 г. в  неделя от 9ч.  Инициативата е дело на благотворителната организация „Капачки за бъдеще”, а каузата е насочена към събиране на средства за кувьоз за неонатологично отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

  Предаването на капачки  ще се проведе на паркинга на Театрално-музикален център – Кърджали/ театъра/ , на улица ул. "Булаир" 1  от 9.00 до 13.00 часа.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Безплатен скрининг за хепатит, сифилис и ХИВ и кръвна захар в Кърджали

Във връзка с реализирането на съпътстващи мерки по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г. , съфинансирана от Европейския социален фонд +, Български Червен кръст – Кърджали, съвместно с РЗИ организират безплатни скринингови изследвания с бързи тестове за хепатит Б и С, сифилис и ХИВ и кръвна захар. Така социално..

публикувано на 24.06.24 в 14:28

Цонев: ДПС ще подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС

"ДПС съзнава отговорността си за съставяне на редовен кабинет. Най-логично е да бъде подкрепен мандатът на победителя на тези избори".  Това заяви заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев по време консултациите при президента. Според Цонев хората категорично не искат нови избори, а искат мнозинство и редовен кабинет, който да..

публикувано на 24.06.24 в 14:06

Вдигат цената на таксиметровия превоз в Кърджали

Минималната дневна цена за такси в Кърджали вече законно ще бъде 4,00 лв., а максималната 7 лв. Нощната тарифа на такситата ще бъде минимум с 50 стотинки повече, а максимум с един лев.  Това става ясно в предложение за гласуване на юнската общинска сесия, която ще се проведе на 27 юни. В него е записано, че по искане на таксиметровите превозвачи, цената..

публикувано на 24.06.24 в 13:49

Хасково празнува Еньовден с песни, танци и народни обичаи

Празникът на билките и здравето- Еньовден дойде в Хасково с веселие и празнични танци. В прохладата на парк Кенана „Магията на Еньовден” започна с ритуал по минаване под Еньовденския венец, направен с любов от 77 ½ билки и цветя за здраве и благодат. Еньовденски танци и традиционни песни представиха децата от Детска градина №15 "Слънце" и ДТА..

публикувано на 24.06.24 в 13:29
Снимката е илюстративна

Нива, засята с наркотик, разкри полицията в Ардино

 При полицейска операция на служители от РУ-Ардино за противодействие на криминалната престъпност е разкрита нива, засята с наркотик. На 21 юни в хода на операцията полицаи открили 17 растения с височина от 40 до 140 см от рода на конопа в двор в село Песнопой. Дрогата е иззета и е на съхранение в полицейското управление. Като съпричастен към..

публикувано на 24.06.24 в 13:22
Бойко Борисов

Борисов обяви: Ще предложим правителство на малцинството

Лидерът на партия ГЕРБ и на парламентарната група ГЕРБ-СДС  Бойко Борисов заяви след разговорите при президента, че те ще поемат отговорността си и вероятно ще предложат правителство на малцинството. "Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството", заяви той след консултациите на "Дондуков" 2 Той допълни, че формацията..

публикувано на 24.06.24 в 11:59

Мътна е питейната вода в няколко кърджалийски села

Поради извършена реконструкция и почистване на дренажите от корени, питейната вода е с повишени показатели за мътност в селата Черноочене, Каблешково, Пряпорец Нови пазар, Среднево и Драганово, съобщават от ВиК Кърджали. По тази причина тя не е годна за пиене и готвене, но може да се използва за миене и други битови нужди, допълват от ВиК. От там очакват..

публикувано на 24.06.24 в 11:45