Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Урок за възрастните как деца ще помогнат на деца в живота. Кувьоз ще има

Снимка: Радка Петкова

Десетки граждани, няколко фирми, представители на партии и ученици от няколко училища се включиха  в в инициативата „Капачки за бъдеще". Капачки се събираха  пред театъра в Кърджали, а каузата е интензивен кувьоз. Той ще бъде закупен за неонатологичното отделение на многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали. 

Заместник-директорът на Професионалната гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров“ Кремена Славова каза, че учениците събират капачки в продължение на 2 години и добави: "Днес предадохме около 300 килограма капачки. Децата с изключително огромно удоволствие се включват в тази кампания защото знаят каква е каузата, да се осигури кувьоз на малките дечица в град Кърджали. Кампанията ще продължи и оттук нататък за нашите деца. Те винаги се включват в такива благотворителни кампании с огромен интерес и желание. Днес се преподава един урок на възрастните как деца ще помогнат на деца в живота."

Основателят на кампанията Лазар Радков сподели, че жителите на  Кърджали са взели много присърце  кампанията „Капачки за бъдеще“. Той е уверен, че кувьозът ще бъде осигурен.
По публикацията работи: Гинка Динчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Православната църква чества Покров на Пресвета Богородица

Православната църква чества днес празника Покров на Пресвета Богородица. Почита се явяването на Божията Майка в Константинопол през първата половина на 10-ти век. Тогава тя коленичила в храм с молитва, свалила покрова си и го простряла над хората за тяхна защита. Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще оглави Света литургия в Самоков по..

публикувано на 01.10.24 в 10:00

Отлага се тестването на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване

Отлага се тестването на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и оповестяване и на системата BG- Alert, съобщиха от ОДМВР Кърджали. От там уточниха, че причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите.

публикувано на 01.10.24 в 09:40

Слънчево ще бъде времето в първия ден на октомври

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Само над североизточните райони облачността ще е по-често значителна и на отделни места там ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 21°, за София – около 16°, в Кърджали и Хасково - около 19°, в Смолян ще..

публикувано на 01.10.24 в 08:43

ЦИК показва бюлетината за вота, правят и демонстрация на машинното гласуване

От Централната избирателна комисия ще представят бюлетината, с която ще се гласува на извънредните парламентарни избори на 27 октомври. Ще бъде направена и демонстрация на машинното гласуване. Във вота за народни представители ще участват 28 партии и коалиции, като поредността им в бюлетината беше определена от Централната избирателна комисия с жребий..

публикувано на 01.10.24 в 08:30

Ограничават изпреварването по пътя за Маказа с разделителни колчета

Разделителни колчета ще бъдат поставени на две места по главния път за Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Маказа“ - път I-V. Това съобщи пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дечев.  По думите му проектът е на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и вече е входиран за съгласуване в..

публикувано на 01.10.24 в 10:05

Николай Дачев: " За една седмица има 1680 клипа за превишена скорост, 114 глоби с административни нарушения и 624 глоби с фиш"

От началото на тази година по пътищата в региона са загинали осем души, при десет за същия период на м.г. 134 са тежките пътнотранспортни произшествия, като при тях са пострадали 182-ма души.  Осем са тежките пътни произшествия в област Кърджали, като при пет от тях са пострадали деца. " На територията на областта за миналата седмица са проверени 3353..

публикувано на 30.09.24 в 17:22

Българите се чувстват най-застрашени от наводненията

Наводненията са извънредната ситуация, от която българите се чувстват най-застрашени в целия Европейски съюз, според оповестено проучване на Евробарометър. То е посветено на информираността на хората от ЕС за опасността от бедствия и подготовката за тях. 34 на сто от анкетираните у нас са отговорили, че най-много се опасяват от наводнения, докато..

публикувано на 30.09.24 в 17:05