Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу Лютви Местан ще тръгне на 23 ноември

Насрочиха заседанието по делото срещу Лютви Местан за тежката катастрофа край момчилградското село Загорско за 23 ноември. Обвинителният акт  влиза в съда за трети път  - първият път беше върнат заради процесуални нарушения, вторият път влезе в съда, но заради пенсиониране на съдията - докладчик се налага сега делото тръгне отначало. Заседанието днес бе отложено по молба на защитника на Местан.

Припомняме, че подсъдими по делото са Лютви Местан и бащата на загиналото бебе – Юсеин Ахмед, управлявал семейния автомобил в злополучния ден. Двамата са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие. 

Тежкият инцидент бе на 14 април 2019 г. 

Лютви Местан пред журналисти:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна изграждането на нова пристройка към СУ "П.Р. Славейков"

Започна изграждането на пристройка към СУ "П. Р. Славейков" в Кърджали. Кметът на Община Кърджали Ерол Мюмюн и директорът на СУ "П. Р. Славейков" направиха символична "първа копка".  На официалната церемония присъстваха още заместник-кметовете Веселина Тихомирова и Даниел Делчев, изпълнителя на проекта Александър Желязков, Иванка Караколева от КНСБ..

обновено на 13.09.24 в 16:53

С дрескод българска шевица посрещат новата учебна година в СУ „Йордан Йовков“ в Кърджали

Със специален дрескод и дарителска инициатива ще започне новата учебна година в Средно училище „Йордан Йовков“ в Кърджали. Мотиви на български шевици ще има в облеклото на всички йовковци – учители и ученици, в първия учебен ден тази година. Идеята е на екипа на училището и е продължение на традицията родният фолклор да е част от школския живот...

публикувано на 13.09.24 в 16:18

Всички автобуси и фирми, превозващи деца и ученици са проверени

От Автомобилна администрация информират, че са проверени всички училищни автобуси и фирми, извършващи превоз на деца и ученици.  Инспектирани са 1183 автобуса, които са регистрирани да извършват ученически превози.  Няма открити сериозни нарушения, съобщават от администрацията. Проверките ще продължат до края на месеца, като ще бъде извършен повторен..

публикувано на 13.09.24 в 16:04
Александър Симов

Александър Симов: Доган е политическият баща на Пеевски

Ахмед Доган е политическият баща на Пеевски , това каза в интервю за Радио Кърджали политическият анализатор Александър Симов.   „Виждах много хора, които казваха, че Ахмед Доган е символът на ДПС и това е доброто ДПС. Добро или лошо ДПС няма.“   Според него Доган е политическият баша на Пеевски, в най-чистия вид.  „Как да избереш между бащата и..

публикувано на 13.09.24 в 15:11

Пожарната служба в Кърджали отбелязва 110 години от създаването си (видео)

С демонстрации, в центъра на града, огнеборци от Кърджали отбелязаха професионалния си празник, 14 септември. Тази година кърджалийската структура чества 110 години от създаването си. В навечерието на професионалния си празник спасители и огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ –Кърджали проведоха..

публикувано на 13.09.24 в 12:55

Обновяват спортната площадка в двора на гимназията по селско и горско стопанство в Кърджали

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн даде днес старт на ремонта на спортната площадка в двора на Професионална гимназия по селско и горско стопанство в град Кърджали. Проектът за основен ремонт на съществуващата спортна площадка на открито, намираща се на двора на гимназията е на стойност 161 178,53 лв. с ДДС като осигурената сума от Националната..

публикувано на 13.09.24 в 12:23

65 служители на Регионалната дирекция на пожарната в Кърджали бяха отличени

Във връзка с професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР – 14 септември са наградени 65 служителя на РДПБЗН – Кърджали. Със заповед на министъра на вътрешните работи г-н Атанас Илков, с колективна парична наградае награден съставът на РСПБЗН – Кърджали от 54 служители за професионално..

публикувано на 13.09.24 в 11:50