Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преизбраха Румяна Профирова за председател на регионалната структура на синдикат „Образование“

Румяна Профирова беше преизбрана за председател на регионалната структура на синдикат „Образование“ към Конфедерацията на труда „Подкрепа“ в Кърджали. 

Днес се проведе 11-та отчетно-изборна конференция на структурата. Профирова получи подкрепа за следващия четиригодишен мандат от всичките 24-ма делегати на конференцията, които представляват над 300 учители, членуващи в организацията от цялата област. Висока оценка за работата на организацията даде и председателят на синдикат „Образование“ към Конфедерация на труда „Подкрепа“ д-р Юлиян Петров.

По публикацията работи: Билгехан Сали


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Петър Захариев

РИК-Кърджали предаде изборните книжа в ЦИК и приключи вота 2 в 1

Районната избирателна комисия в Кърджали предава изборните книжа в ЦИК във вторник и приключва окончателно изборите за представители в Европейския парламент и народни представители. Петър Захариев, заместник-председател на РИК съобщи, че отново най-големите проблеми при приключването на изборния ден и получаването на крайните резултати са дошли..

публикувано на 11.06.24 в 18:44

Над 40 души за по-малко от 24 часа са потърсили спешна помощ

Над 40 души са потърсили спешна медицинска помощ за по-малко от 24 часа, съобщи директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Атанас Митков. „От 12 часа вечерта до този момент колегите са реагирали, са прегледали 44 човека, от които имаме трима души, на които им е прилошало – двама на обществено място, един в дома и е оставен в..

публикувано на 11.06.24 в 17:08

Все още има съпротива на приемането на България и Румъния в Шенген и по суша

Малка група страни продължават да се противопоставят на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство и по суша, съобщиха за БНР източници от белгийското председателство на Съвета на ЕС. Пълноправното приемане на двете страни в Шенген е сред темите, които ще бъдат обсъдени на 13 юни в Люксембург. Тогава там ще заседават вътрешните..

публикувано на 11.06.24 в 16:11

Председателска оставка и в БСП заради провал на изборите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подава оставка. Това заяви самата тя на брифинг. "Нашите резултати са катастрофални и поради това поемам политическата отговорност и подавам оставка", каза тя. "Няма победител на тези избори, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ - над 300 хиляди гласа. ГЕРБ, макар и първа сила, трудно биха имали..

публикувано на 11.06.24 в 16:05

Случай на СПИН е регистриран в Кърджали

Втори случай на СПИН в Кърджали е регистриран от началото на годината. Това съобщи Петя Папазова, главен секретар на РЗИ Кърджали.  Заболелият е мъж на 54 години.  През изминалата 2023 година не е имало регистрирани нови случаи на ХИВ и СПИН.  Последно з аболели от  Синдрома на придобитата имунна недостатъчност са били регистрирани през 2024 година,..

публикувано на 11.06.24 в 16:01

Връчват наградите за детска рисунка "Родопски багри"

В Общински детски комплекс, днес от 15,30 часа,  ще се проведе церемонията по откриване на изложбата и връчване на наградите на победителите в юбилейния, десети Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", в памет на именития кърджалийския художник Джемал Емурлов - Джими.  "Точно преди 10 години, по предложение на тогавашния директор на..

публикувано на 11.06.24 в 14:54

Пожар гори край Глухар (обновена, видео)

Пожар гори край кърджалийското село Глухар. Запалили са се сухи треви.  Огънят е стигнал почти до джамията в селото и на 4-5 метра от последните къщи, съобщи репортер на Радио Кърджали. Силен вятър разпалва пламъците и утежнява допълнително ситуацията. В момента една пожарна кола гаси огъня. Два пожарни автомобила вече са на мястото и гасят, видя..

публикувано на 11.06.24 в 14:23