Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" организира конкурс за детска рисунка

Снимка: МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски"/ФБ

Многопрофилната болница в Кърджали стартира конкурс за детска рисунка “Здраве за мен. Здраве за всички”. Поводът е 7 април - Световният ден на здравето. 

Право на участие имат всички ученици от I - XII клас. Форматът на рисунката не трябва да надвишава 35/50 см. 

Няма ограничение в стила и техниката на изпълнение. 

Творбите се приемат от 15 март до 22 март. Рисунките ще бъдат селектирани от специализирано жури. 

На 8 април в лечебното заведение ще бъдат обявени резултатите от конкурса и ще бъдат наградени победителите. 

По публикацията работи: Илияна Типова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дичо с призив към младите: Гласувайте, че после идват хора на които не се кефим

Всеки днес трябва да излезе да гласува, призова рок-певецът Дичо, бивш член на групата Д2. По време на концерт в Момчилград той се обърна към присъстващите да отидат днес до урните: " Правото на младите хора и на хората които имаме деца в крайна сметка е да отидем да гласуваме, защото в тези години се мъчат първо всячески по някакъв начин да ни..

публикувано на 09.06.24 в 15:24

Слаба избирателна активност в Неделино и Златоград

Слаба е избирателната активности в Неделино, видя репортер на Радио Кърджали. В секции, в които имат право да гласуват около 600 човека, към 13 часа бяха гласували едва стотина. Същата е ситуацията в Златоград. Пред Божидар Чолаков от Радио Кърджали членове на СИК казаха, че тази сутрин на граничните пунктове на границата ни с Гърция имало опашки..

публикувано на 09.06.24 в 14:44

Продължава да няма сериозен наплив на гласуващи в Истанбул

В двете секции в училище Амбаарлъ в квартал Авджълар в Истанбул, където е нашият екип, има повече хора в сравнение със сутринта, но няма сериозен наплив, нито опашки. Повечето хора, които гласуват, са на видима възраст над 40 години. Въпреки опитите на изселническите организации да привлекат към вота младите избиратели, това поне засега не се..

публикувано на 09.06.24 в 14:17

РИК Кърджали: Към 11 часа по-висока избирателна активност спрямо предходните избори за НС и Европейски парламент

Избирателната активност към 11:00 часа в област Кърджали е по-висока и за български, и за Европейски парламент спрямо предходните избори от двата вида. Това отчете пред журналисти заместник-председателят на Районната избирателна комисия  Петър Захариев. За Народно събрание гласувалите са 20 679 или 7,92 процента активност при 6,64 процента..

публикувано на 09.06.24 в 13:19
14-та СИК, Полковник Желязово

В Полковник Желязово с приоритет пропускат възрастните да гласуват

В 14-та СИК в Крумовградското село Полковник Желязово, въпреки че в секцията може да се гласува и с машина, към 11 часа нямаше пожелал да упражни електронно своя вот. Всички гласували към този час, а те са 120, са избрали хартиената бюлетина. По списъци, право на глас в 14-та секция са над 1 000 човека. За сравнение, на предходните избори там са..

публикувано на 09.06.24 в 13:02

В Чернооческо гласуват предимно с хартиени бюлетини

В Чернооченско изборният ден протича нормално. Няма постъпили жалби за нарушения. Председатели на секционни комисии казаха, че хората в района предпочитат да гласуват с хартиени бюлетини, желаещи да гласуват с машини почти няма. За това как протича в Чернооченско изборния ден чуйте в прикачения звуков файл.

публикувано на 09.06.24 в 12:38

Възрастните хора: Назад вървят нещата, напред не вървят

В откъснатите от свлачища и дъждове родопски села Стикъл и Солища  не виждат връзка между политиката и реалния живот. Вече месец от Община Смолян укрепват пътя до двете населени места. И въпреки че политиците и посланията им не стигат до там, местните гласуват. "Гласуването е много важно. Няма да оставяш платените да решават вместо теб и..

публикувано на 09.06.24 в 12:34