Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен трус от 5,7 по Рихтер разлюля Гърция

Снимка: БГНЕС

Силен трус от 5,7 по Рихтер разтърси части от съседна Гърция. Той  е регистриран в 9:12 часа, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.

Епицентърът му е бил в Йонийско море, на 122 километра от Патра. Местни медии съобщават и за втори земен трус от 5,6 по Рихтер. И двата са усетени силно на Пелопонес, в Атика, както и на остров Крит.

По данни на Института по геодинамика в Атина трусовете са станали в района на островната група Строфади южно от остров Закинтос.  Към момента няма данни за жертви или нанесени материални щети.


По публикацията работи: Билге Мехмед


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Архив

50-годишен е задържан за кражба на 12 000 лева

50-годишен е задържан при съвместни действия на ОДМВР-Кърджали и СДВР след извършена кражба на голяма сума пари. По първоначални данни на 24 април около 11 часа на паркинг в Кърджали е бил отключен лек автомобил „Тойота“ и откраднати около 12000 лв. След подадения сигнал са организирани издирвателни и заградителни действия, при които е..

публикувано на 29.04.24 в 10:40

Откриха ръчна граната в Трепетлика

Ръчна граната е била открита от жител на община Кирково, докато обработвал нивата си в землището на село Трепетлика. Незабавно след сигнала мястото е оградено с полицейска лента и се охранява непрекъснато от служители на РУ-Кирково. Очаква се пристигането на военни експерти за обезопасяване на гранатата.

публикувано на 29.04.24 в 10:36
Румен Радев

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Президентът Румен Радев упражни правото си на вето срещу определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават конституционно гарантираното право на българските граждани на здравословна околна среда. Без да оспорва необходимостта от ускоряване на изграждането на обектите със стратегическо значение президентът връща за ново..

публикувано на 29.04.24 в 08:50

Инициативните комитети могат да се регистрират за участие в изборите "две в едно" до днес

До 17:00 часа днес инициативните комитети могат да се регистрират за участие в изборите "две в едно" - за народни представители и за Европейски парламент, съгласно хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК) за вота.  За изборите за народни представители инициативните комитети подават заявление за регистрация пред районните избирателни..

публикувано на 29.04.24 в 08:47

Велики понеделник е, започва Страстната седмица

Велики понеделник е. Започва последната седмица преди Великден, наречена още Страстната седмица. От Велики понеделник до Велика събота православната църква проследява събитията през последната седмица от живота на Исус Христос на земята. От Цветница - денят, в който Исус е посрещнат като новия Спасител в Ерусалим, последните дни от живота му..

публикувано на 29.04.24 в 08:44

Лудогорец и Крумовград изравниха с 6 гола

Отборите на Лудогорец и Крумовград направиха равенство с 6 гола - 3:3. На полувремето "орлите" губеха с 0:2, но само в рамките на 30 минути след почивката с попадение на Рик Джонатан, Оливие Вердон от дузпа и Руан Крус стигнаха до пълния обрат. В продължение на четвърт част Лудогорец се виждаше като шампион за 13-и пореден път, тъй като бе отворил разлика..

публикувано на 28.04.24 в 21:19

Община Кърджали продължава да помага на двойки с репродуктивни проблеми

Само една двойка с репродуктивни проблеми е кандидатствала и ще бъде финансово подпмогната от Община Кърджали в опитите си да се сдобие с дете. Помощта бе отпусната на последното заседание на Общинския съвет. Кметът Ерол Мюмюн каза:

публикувано на 28.04.24 в 16:58