Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23 младежи от Ардино преминаха обучение по социално предприемачество

Снимка: Община Ардино

23 младежи от Ардино преминаха успешно обучение по социално предприемачество по Програма Еразъм +, организирано от Академия за Активни Младежи. Събитието се проведе в заседателната зала на общината. Лектори бяха председателят на Академията за Активни Младежи Станислава Григорова и доброволците от Армения - Зик Гришкян и Тигран Петросян. Целта на обучението за социално предприемачество е по КА2 Програма Еразъм + проект „Социално устойчив“, който разработва платформа за обучение на младежи от европейските страни на тема - социалното предприемачество. Платформата е на пет езика – английски, български, гръцки, полски и латвийски и предлага цялостно иновативно обучение за социално предприемачество.

Младежите от Ардино тестваха платформата, изказаха своето мнение за това какво може да бъде подобрено за да е по-ефективно чрез Google формуляри. Имаха възможност да участват в интерактивни Workshop групи на тема - социално предприемачество, където предложиха своите идеи и проекти за приложими социални предприемачества в малките населени райони.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

600 яйца боядисаха на Велики четвъртък в ОДК в Кърджали

600 яйца боядисаха, днес, на Велики четвъртък децата от Школата по етнография и краезнание, Детски и младежки парламент и клуб „Театър, творчество изява“ към Общински детски комплекс гр.Кърджали, които както всяка година са дарени от кърджалийска фирма. Нели Карабашева разказа на децата за християнската традиция да се шарят яйца за Великден, за..

публикувано на 02.05.24 в 14:18
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин ще води листата на БСП за Европейски парламент

Преразглеждане на Зелената сделка в полза на българската енергетика, пълноправно приемане в Шенген и равни субсидии за родните земеделци. Това ще са задачите на представителите на БСП в Европейския парламент, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова, която днес регистрира в ЦИК листата на социалистите за европейските избори: "Преди малко се шегувахме,..

публикувано на 02.05.24 в 14:07

2024 яйца ще боядисат монасите в Бачковския манастир

2024 яйца ще боядисат тази година монасите в Бачковския манастир на Велики четвъртък. Така те ще спазят християнската традиция, според която на този ден се боядисват яйцата - символ на Христовото Възкресение.  Велики четвъртък е денят, в който домакините боядисват яйцата, тъй като на Разпети петък не се вършат домашни и други, отвличащи го от духа..

публикувано на 02.05.24 в 13:15
На изхода от град Харманли се намира парка

Честит Празник, Харманли!

С празнична литургия за успехи и благополучие започва днешният Ден на Харманли, гласи афишът на Общината за отбелязване на празника.  Богослужението ще се състои в местния храм "Свети Атанасий". Програмата продължава с тържествена сесия на Общинския съвет.  На нея ще бъде връчено званието "Почетен гражданин" на д-р Златка Чанкова. Тя беше удостоена..

публикувано на 02.05.24 в 10:55

В Кирково се готвят за традиционния мевлид в джамията на Седемте девойки

Тече усилена подготовка в джамията на Седемте девойки в село Подкова, където на 6 май всяка година се събират хиляди гости от страната и чужбина, както за мевлида, така и с надежда за изцеление и вяра.  Джамията на Седемте девойки - е възстановена през 2009 г. като е съхранена древната строителна технология и е обявена за паметник на културата. Малко..

публикувано на 02.05.24 в 10:10
Никола Чанев

Чанев свиква среща за околовръстния път на Кърджали

Областният управител на Кърджали Никола Чанев ще инициира среща с представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“, за да коментират перспективите за изграждането на обходен път. Той е изискал и информация за забавеното начало на основния ремонт на пътя за Маказа в участъка от входа на..

публикувано на 02.05.24 в 09:05

Облачно, валежи в планините

Облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 10°, максималните - предимно между 17° и 22°, в София - около 19°...

публикувано на 02.05.24 в 08:33