Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ергюнал Сабри-Оги заминава за турнир в Тайланд

Бронзовият медалист от Европейското първенство в Белград боксьорът Ергюнал Сабри заминава днес за София и оттам за Тайланд. 

Турнирът в Тайланд е последен шанс за квота за Олимпиадата, която ще се проведе в Париж. 

Квалификациите ще  са от 20 май до 3 юни.

"Това ще бъде най-трудния турнир за годината, а може би и в цялата ми кариера досега", каза Оги за Радио Кърджали.

Трудността идва от факта, че той за пръв път ще се състезава в по-горната категория до 51 кг.

Досега беше в категорията до 48 кг.

Турнирът ще бъде изключително оспорван, а само първите 4 хващата "последния влак" за Олимпиадата и Париж.

"Не съм притеснен, защото много от противниците ми в досегашната категория до 48 кг също са в тази до 51. Смятам, че имам добри шансови да се класирам на място, което да ми даде квота за Париж", каза Ергюнал Сабри преди да замине.

Радио Кърджали му пожелава успех в трудните битки в Тайланд! 


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Чинонсо Офор вече е собственост на "Арда"

Централният нападател на ПФК АРДА Чинонсо Офор вече е собственост на клуба. Това се случи, след като ръководството на АРДА завърши успешно преговорите с канадския Монреал за закупуване на правата на нигерийския този момент игра като преотстъпен. Договорът на 24 годишния таран е за срок от три години.

публикувано на 26.06.24 в 16:42

Ръководството на АРДА с жест към децата от школата

Отборите от ДЮШ на ПФК АРДА се отдадоха на заслужена почивка след края на сезона. Момчетата от различните формации в школата получиха като награда за успешното представяне през сезона от ръководството на клуба едноседмична почивка на Равда, която е напълно безплатна за всички деца, които присъстват. Освен дежурните разходки и плажуване, за децата са..

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Злато и сребро за тенисистите на Ардино на ученическите игри

За поредна година една от най-талантливите състезателки по тенис на маса в България Сиделя Мутлу, която учи в СУ „Васил Левски“ в Ардино спечели шампионската титла на България на  държавните ученически игри за девойки 8-10 клас.  Във финалната среща Сиделя победи с 3:0 Дея Милтанова от Дупница. В отборната надпревара тимът на СУ „Васил..

публикувано на 24.06.24 в 15:17

"Арда" с четири контроли през лятото

Отборът на АРДА ще изиграе четири контроли в своята предсезонна подготовка. Първата е на 26-ти юни с тима на Янтра(Габрово). Двубоят ще се играе на стадиона в Тулово, а началният час е 10:30. След срещата играчите на Александър Тунчев ще получат два дни почивка, а на 28 юни се събират в Боровец, където ще протече втората част от лятната подготовка...

публикувано на 24.06.24 в 12:26
Григор Димитров победи Александър Зверев и е на финал в Маями

Григор Димитров запази място в топ 10

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров отново е в десетката, а първата ни ракета при жените Виктория Томова записа ново върхово класиране. Димитров е десети с 3750 точки. Той е на 80 точки от деветия Алекс де Минор и само на 5 точки пред номер 11 Стефанос Циципас.  В петък Григор очаква жребия за..

публикувано на 24.06.24 в 10:13
Ергюнал Сабри-Оги

Ергюнал Сабри се готви за държавното първенство

Ергюнал Сабри-Оги, звездата на “Арда бокс”, е на подготовка в Испания. Той е на лагер с националния отбор, съобщи треньорът Стоян Узунов. "Там ще тренира с отбора на Испания. Ще участва там в спаринги с хора, които са взели квоти за Олимпийските игри, което уе много добре. Той ще се обиграва в момента, ще трупа опит", коментира наставникът. На Ергюнал..

публикувано на 22.06.24 в 17:21
Милен Иванов

Състезатели от "Арда бокс" се борят за медали в Държавния личен шампионат за младежи

Състезатели от "Арда бокс" се борят за медали в Държавния личен шампионат за младежи до 18 г., което се провежда в Пловдив.  Началото беше във вторник, а днес са полуфиналите. Треньорът Стоян Узунов има надежда неговите момчета да стигнат до финали: " Днес Милен Иванов вече е на полуфинал след две убедителни победи до момента. Днес ще..

публикувано на 21.06.24 в 17:40