Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3951 са назначените членове на СИК в Кърджали за предстоящите избори 2 в 1

Снимка: sofia.europarl.europa.eu

3951 са назначените членове на секционни избирателни комисии в 9-ти многомандатен изборен район - Кърджали за предстоящите избори 2 в 1 за представители в европейския парламент и народни представители, които ще бъдат произведени на 9 юни. Започнали са вече и исканията за замени на членове на СИК. Една от парламентарно представените формации в настоящото народно събрание вече е подала искане за замяна на свои членове в СИК. Това съобщи за Радио Кърджали председателят на Районната избирателна комисия в Кърджали Иван Робов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна раздаването на изборните книжа в Кърджали (видео)

В Кърджали започна раздаването на изборните книжа на секционните избирателни комисии. Подготовката за вота 2 в 1 на 9 юни протича без затруднения.  Районната избирателна комисия в Кърджали е готова за произвеждането на изборите. 

публикувано на 08.06.24 в 15:14

Горещата вълна в Гърция продължава, температурите удрят 44 градуса

Продължава горещата вълна в Гърция. Метеоролозите прогнозират повишение на температурите до 44 градуса. Извънредно съобщение на Гражданска защита и здравните власти предупреждава за температури над 40 градуса в следващите дни. Според метеоролозите от понеделник навлиза много гореща вълна с въздушни маси от Африка придружени с прах. Министерството на..

публикувано на 08.06.24 в 14:24

Ултрамаратонът "Родо рок" започна в Момчилград

Близо 200 състезатели от десет държави на три континента - Европа, Азия и Америка, участват в първия организиран от община Момчилград ултрамаратон "Родо рок". Категориите в маратона са както за професионалисти, така и за любители. Трасетата са с дължина 9 км, 23 км и 53 км. Предвидени са също детско бягане и поход за любителите на природата. Няма..

публикувано на 08.06.24 в 12:45

Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон Рожен, изворите на река Чепеларска", която е реализирана по инициатива на Музея на родопския карст в град..

публикувано на 08.06.24 в 11:35

510 полицаи ще охраняват секциите и обществения ред в област Кърджали

510 служители на МВР ще охраняват избирателни секции и обществения ред в област Кърджали на изборите за народни представители и членове на ЕП. Служители от всички структери на МВР в област Кърджали участват в охраната на изборните материали при съхраняването и транспортирането, охраната на избирателните секции и обществения ред на изборите на 9 юни...

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Подготовката за изборите в Турция е протекла без трудности

Преди обяд днес ще бъде запечатана избирателната секция в генералното консулство на България в Истанбул. Това съобщи за БНР генералният консул на страната ни Васил Вълчев и подчерта, че подготовката за изборите е протекла без трудности. 166 са разкритите секции за гласуване в Турция, като това отново е държавата с най-много избирателни секции в..

публикувано на 08.06.24 в 08:38

Ден за размисъл преди изборите 2 в 1

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя. Предизборната кампания приключи в полунощ.   До приключването на изборния ден в 20 ч. на 9 юни се забранява агитацията за партия или за кандидат. Социологическите агенции не трябва да оповестяват допитвания до общественото мнение по повод изборите..

публикувано на 08.06.24 в 08:35