Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летен градски лагер подготвят в Кърджали

Летен градски лагер подготвя Общински детски комплекс в Кърджали. 
Той ще състои от 5 юни до 9 юли, а следващата седмица от детския комплекс ще съобщят начините за записване. 
"Лагерът ще се провежда в работните дни през седмицата, от понеделник до петък. Родителите ще оставят децата в 8 часа сутринта и ще ги вземат в 12,30. Сутрин ще се провежда гимнастика и физически упражнения на открито. След това ще има по два модула в кабинетите, които ще са различни всеки ден. Предвидени са занимания по музика, танци, рисуване, слушане на приказки, етнография, апликации и други интересни за децата области".
Това съобщи в ефира на БНР Радио Кърджали Златка Пеньова, директор на ОДК.
 

По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Празник на качамака събира гости в Шумнатица

Близо 1400 порции качамак ще бъдат раздадени на гостите на Празника на качамака в кирковското село Шумнатица, който ще се проведе на 1 юни, събота.  Родопският деликатес ще бъде приготвен по традиционна местна рецепта, а брашното за него ще бъде смелено във възстановената през 2016 година воденица в селото.  Заместник-кметът на Община Кирково..

публикувано на 29.05.24 в 10:29

РИК Кърджали състави акт за установено нарушение от Николай Денков

РИК- Кърджали установи нарушение на Изборния кодекс, извършено от Николай Денков - кандидат за народен представител на КП „Продължаваме промяната - Демократична България“ в изборите на 9 юни 2024г. Комисията оправомощи председателят да състави акт за установено нарушение на Денков.  Според РИК-Кърджали става въпрос за нарушение на добрите нрави, тъй..

публикувано на 29.05.24 в 10:07

КНСБ не е съгласна заплатите в здравеопазването да останат същите

От КНСБ не са съгласни с идеята на здравното министерство - размерът на основните заплати на лекари, сестри и санитари да бъде запазен за още една година. От синдиката настояват това запазване да действа няколко месеца, до подписването на нов колективен трудов договор.  Съгласие за такъв все още не е постигнато, а работодателските организации..

публикувано на 29.05.24 в 07:55

Жълт код за силни валежи в Кърджали

Жълт предупредителен код за силни валежи е обявен за седем области - Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Очакват се гръмотевични бури и градушки, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Въздушната маса ще е неустойчива. Още преди обяд в Северна и Западна България, а след обяд и в Горнотракийската..

публикувано на 29.05.24 в 07:52

През нощта почти тихо, утре локални валежи и градушки

През нощта ще е почти тихо и в повечето райони временно валежите ще спрат, г лавно в Северозападна и Южна България облачността ще се разкъса. Утре облачността ще е разкъсана. Още около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Главно в Южна България има условия за локални..

публикувано на 28.05.24 в 17:25

Създават Национална телефонна линия за пострадали от домашно насилие

Над 6,2 млн. лв. ще струват мерките, включени в Националната програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024 – 2026 г.   Документът е разработен въз основа на постъпили предложения от заинтересованите страни и беше приет от Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие днес . Заседанието на Съвета беше..

публикувано на 28.05.24 в 16:55

На малката матура по математика се явиха близо 1000 деца от областта

На национално външно оценяване по математика са се явили 963 четвъртокласници в област Кърджали. Това съобщи Ангелина Костова, началник на Регионалното управление на образованието в Кърджали. До изпита са допуснати 1020 ученици, 57 от тях не са се явили.  " Националното външно оценяване  по математика премина спокойно  на територията на..

публикувано на 28.05.24 в 15:37