Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Хасково е увеличила събираемостта на местните данъци спрямо миналата година

Общият размер на приходите от местни данъци и такси към 30 април 2024г. е 15 412 000 лв. 

До тази дата гражданите, изплатили налозите за цялата година, ползваха отстъпка от 5 %. 

За сравнение през същия период на 2023г. събраните данъци и такси са били 12 814 000 лв. 

Увеличението на приходите е с около 2 600 000 лв.

По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Петър Захариев

РИК-Кърджали предаде изборните книжа в ЦИК и приключи вота 2 в 1

Районната избирателна комисия в Кърджали предава изборните книжа в ЦИК във вторник и приключва окончателно изборите за представители в Европейския парламент и народни представители. Петър Захариев, заместник-председател на РИК съобщи, че отново най-големите проблеми при приключването на изборния ден и получаването на крайните резултати са дошли..

публикувано на 11.06.24 в 18:44

Над 40 души за по-малко от 24 часа са потърсили спешна помощ

Над 40 души са потърсили спешна медицинска помощ за по-малко от 24 часа, съобщи директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Атанас Митков. „От 12 часа вечерта до този момент колегите са реагирали, са прегледали 44 човека, от които имаме трима души, на които им е прилошало – двама на обществено място, един в дома и е оставен в..

публикувано на 11.06.24 в 17:08

Все още има съпротива на приемането на България и Румъния в Шенген и по суша

Малка група страни продължават да се противопоставят на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство и по суша, съобщиха за БНР източници от белгийското председателство на Съвета на ЕС. Пълноправното приемане на двете страни в Шенген е сред темите, които ще бъдат обсъдени на 13 юни в Люксембург. Тогава там ще заседават вътрешните..

публикувано на 11.06.24 в 16:11

Председателска оставка и в БСП заради провал на изборите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подава оставка. Това заяви самата тя на брифинг. "Нашите резултати са катастрофални и поради това поемам политическата отговорност и подавам оставка", каза тя. "Няма победител на тези избори, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ - над 300 хиляди гласа. ГЕРБ, макар и първа сила, трудно биха имали..

публикувано на 11.06.24 в 16:05

Случай на СПИН е регистриран в Кърджали

Втори случай на СПИН в Кърджали е регистриран от началото на годината. Това съобщи Петя Папазова, главен секретар на РЗИ Кърджали.  Заболелият е мъж на 54 години.  През изминалата 2023 година не е имало регистрирани нови случаи на ХИВ и СПИН.  Последно з аболели от  Синдрома на придобитата имунна недостатъчност са били регистрирани през 2024 година,..

публикувано на 11.06.24 в 16:01

Връчват наградите за детска рисунка "Родопски багри"

В Общински детски комплекс, днес от 15,30 часа,  ще се проведе церемонията по откриване на изложбата и връчване на наградите на победителите в юбилейния, десети Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", в памет на именития кърджалийския художник Джемал Емурлов - Джими.  "Точно преди 10 години, по предложение на тогавашния директор на..

публикувано на 11.06.24 в 14:54

Пожар гори край Глухар (обновена, видео)

Пожар гори край кърджалийското село Глухар. Запалили са се сухи треви.  Огънят е стигнал почти до джамията в селото и на 4-5 метра от последните къщи, съобщи репортер на Радио Кърджали. Силен вятър разпалва пламъците и утежнява допълнително ситуацията. В момента една пожарна кола гаси огъня. Два пожарни автомобила вече са на мястото и гасят, видя..

публикувано на 11.06.24 в 14:23