Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Токът поскъпва от началото на юли

Снимка: Радио Шумен

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от 1-ви юли, съобщи министърът на енергетиката Владимир Малинов на брифинг в Министерството на енергетиката.

"АЕЦ Козлодуй" е оттеглила ценовото предложение и след преизчисляване ще предложи по-ниско увеличение, уточни Малинов.

"Булгаргаз" също предлага по-малко поскъпване на природния газ през юни от първоначално предвидените 11 процента. Корекцията ще бъде с три на сто надолу.

Заявлението е внесено днес в КЕВР,  заяви изпълнителният директор на компанията Веселин Синабов.

След проведен търг, през юни България ще получи втечнен природен газ от турската компания "Боташ", с отстъпка от цената, която ще спести на българския доставчик 11 млн. лв. и половина.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Момчилградчанин е задържан с наркотик

Момчилградчанин е задържан с наркотик, след като полицейски служители спрели за проверка в Момчилград 27-годишен, у когото открили стъклено флаконче с около 20 мл течност. При направен тест веществото реагирало на канабис. Наркотикът е иззет, притежателят му е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Момчилград. Образувано е досъдебно..

публикувано на 30.09.24 в 15:00

В сектора на търговията на дребно очакват покачване на цените

Предприемачите в сектора на търговията на дребно очакват известно покачване на цените през следващите три месеца. Това е отговорът им в бизнес анкетата за септември, направена от Националния статистически институт. Общият показател на бизнес климата се влошава спрямо август с един процентен пункт (от 23,5% на 22,5%). В секторите "услуги",..

публикувано на 30.09.24 в 13:40

Народно веселие, концерти и футболен турнир на празника Сеид баба

И тази година община Крумовград отбелязва Деня на общината с двудневен есенен панаир "Сеид баба" на градския площад. Празникът от векове събира млади и стари и е част от културния календар на общината.  "....ние вече сме подготвили и публикували програмата за  традиционния есенен панаир, който тази година ще се проведе  в рамките на два..

публикувано на 30.09.24 в 12:34

Д-р Павел Хаджиев: Млади хора постъпват при нас направо с инфаркт

Повечето хора в Европейския регион на СЗО консумират твърде много сол и повече от един на всеки трима възрастни на възраст 30-79 години има хипертония.  Сърдечносъдовите заболявания са преобладаващата причина за инвалидност и преждевременна смърт в Европа, като причиняват над 42 процента от всички смъртни случаи за година, или 10 000 смъртни..

публикувано на 30.09.24 в 11:37

Хасковските полицаи предотвратиха ало измама за 16 000 лева

В полицейското управление в Хасково е подаден сигнал, че мъж, представил се за лекар позвънил на стационарния телефон на 85-годишна хасковлийка. По схемата, че неин роднина се нуждае от спешна операции на краката, мнимият доктор й поискал парични средства.  Възрастната жена събрала наличните си 16 000 лева и ги предала на входа на дома си. След..

публикувано на 30.09.24 в 11:09

Планински спасители помогнаха на жена, изгубила се в Родопите

Два инцидента с туристи са станали за последното денонощие в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК.  При единия случай жена се е загубила в източната част на Родопите. В издирването ѝ са участвали екипите от Смолян и Чепеларе. Жената е открита в района на връх Свобода, като е била в добро състояние. В другия случай мъж е..

публикувано на 30.09.24 в 11:06

Прогнозите за поскъпване на олиото няма да се оправдаят

Председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата- Владимир Иванов съобщи, че прогнозите за поскъпване на олиото, заради слабата реколта в страната през следващите месеци, няма да се оправдаят. Европейският пазар ще компенсира евентуален недостиг у нас и дори да има увеличение, няма да е с повече от 10%, посочиха експерти. Чувствително..

публикувано на 30.09.24 в 10:59