Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100-годишният Димитър Кавгазов от Славейно получи грамота за достоен данъкоплатец

„Най-голямото уважение за мен е, че вие сте тук. Най-сърдечно ви благодаря и ви пожелавам да минете моите години“. С тези думи 100-годишният данъкоплатец Димитър Кавгазов посрещна в дома си изпълнителния директор на НАП Румен Спецов, неговия заместник Евгени Нанков, директорите на териториална дирекция Пловдив – Пламен Георгиев и на офис Смолян – Таньо Караманолов.

Ръководният екип от приходната агенция посети столетника в къщата му в смолянското с. Славейно в знак на признателност и уважение за това, че макар и на тези години, бай Митко, както го знаят в селото, продължава да плаща данъците си. Още в първите дни на данъчната кампания за деклариране на доходите, възрастният мъж подаде данъчна декларация в офиса на НАП – Смолян, като декларира доходи, получени от горско стопанство, събиране на диворастящи билки, гъби и плодове.

„Заслужавате голямо уважение като честен и съвестен данъкоплатец. Дано повече хора Ви чуят и вземат пример от Вас“, заяви Румен Спецов, след като връчи грамота за достоен данъкоплатец на бай Митко и го дари с икона на Св. Димитър, която да го закриля. Столетникът обясни на изпълнителния директор, че първо си плаща данъците, веднага щом дойде времето за това. „Мине ли Нова година, моето семейство, аз, отиваме да плащаме първо данъците. Когато живееш в една страна, трябва да плащаш, няма начин. И на децата си съм го казал и на внуците – данъците трябва да се плащат“, категоричен е 100-годишният Димитър Кавгазов. Той разказа на гостите си от приходната агенция, че над 40 години е бил горски работник и през ръцете му са минали хиляди кубици дърва, а любовта към труда е възпитал и в своите наследници.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Перперикон

С 24-часово видеонаблюдение пазят Перперикон от вандали

Вандали унищожават средновековната кула на Перперикон като драскат върху старината. За това алармира в ефира на Радио Кърджали директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали Даниела Коджаманова. Тя изрази надежда изграждането на видеонаблюдението да дисциплинира недобросъвестните туристи, някои от които също вредят на паметника, като..

публикувано на 01.06.24 в 01:06

Фондация "По-диви Родопи" разселила над 1000 елени през последното десетилетие

През последните десет години екипът на Фондация „По-диви Родопи“ разсели над 1000 благородни елени и елени лопатари.  Размерът и обхватът на популациите на елени в Източните Родопи продължават да се увеличават, а с него и положителното въздействие върху биоразнообразието. Връщането на видовете в природата на Източни Родопи се осъществява в..

публикувано на 31.05.24 в 09:01

Броят на изпитите на кандидат-шофьорите ще се ограничи

От Министерството на транспорта предвиждат ограничаване на броя на изпитите на кандидат-шофьорите. Те ще могат да се явяват максимум четири пъти за шест месеца, а ако и четвъртият път е неуспешен, обучението трябва да започне отначало. Това обяви служебният министър Георги Гвоздейков по време на дискусия за пътната безопасност.  Подготвят се и други..

публикувано на 30.05.24 в 14:35

Околовръстният път на Хасково ще облекчи цялостно трафика към ГКПП Маказа

Новостите в политиката на сближаване в Европейския съюз за периода 2021 – 2027 г. и успешни проекти през предходните програмни периоди бяха обсъдени на местна конференция в Хасково, в рамките на проекта „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, който Българската телеграфна агенция изпълнява с подкрепата на Европейската комисия, предаде БТА.  Целта е..

публикувано на 29.05.24 в 09:59
Снимката е илюстративна

Четири акта за таксиметрови шофьори, които не издават касови бележки

Четирима таксиметрови водачи са осъществявали превоз, без да издават фискални бонове. Това съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.  Това е установено при съвместна специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Кърджали и областния отдел „Автомобилна администрация“.  Съставени за 4 акта за..

публикувано на 27.05.24 в 13:11

Хулиган налита на полицай в Джебел

За хулигански действия и съпротива срещу полицейски служители 36-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Около 22 часа на 24 май в заведение в Джебел възникнало спречкване, след което замесените в конфликта излезли навън. След подаден сигнал на място пристигнали полицейски служители, срещу които 36-годишният инициатор на скандала отправил ругатни, закани и..

публикувано на 27.05.24 в 13:06

До месец България решава дали да има военна служба за цивилни

Около месец остава до това да разберем как България ще организира военното обучение на цивилните. В края на юни приключва срокът за създаване на Стратегическия преглед на отбраната. Но в част от европейските държави вече се предлагат варианти цивилните да се сдобият с военно обучение.  Обобщение на медийните публикации от началото на годината показва..

публикувано на 26.05.24 в 16:25