Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 25-годишна за притежание на наркотично вещество

За притежание на наркотично вещество 25-годишна е задържана в РУ-Кърджали. Жената била проверена в областния град вчера около 16 часа. У нея била намерена ампула с кафеникава течност, която при направен тест реагирала на канабис. Наркотикът е иззет. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на високорискова дрога и работата по случая продължава разследващ полицай.

За нанесена телесна повреда в условията на домашно насилие е задържан 61-годишен жител на община Кърджали. При възникнал семеен скандал вчера мъжът нанесъл побой на съпругата си. Пострадалата е била прегледана от медицински екип и освободена за домашно лечение. По случая е започната проверка в РУ-Кърджали, която се извършва от сектор „Охранителна полиция“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Плащаме сметките за ток и парно само по банков път за период от 10 дни

Сметките за ток и парно ще се плащат само по банков път за период от 10 дни. Причината е техническо обновяване на системата на EVN.  От 18:00 ч. тази вечер до 6 сутринта на 24 юни отпада възможността за плащане на сметките за консумираната електрическа и топлинна енергия по всякакъв друг начин, освен по банков път. Това предупредиха от компанията.

публикувано на 14.06.24 в 17:30

Дъждът в Кърджали: 24 литра на квадрат за 3 часа

24 литра на квадратен метър дъжд падна в Кърджали за три часа днес по обед.  Количеството е сумарно и е за времето от 12 до 15 часа.  В най-интензивния период на валежа е достигнало 15 литра на квадрат, което се приема от специалистите като опасно явление.  Това съобщи за Радио Кърджали дежурният в Хидрометеорологичната обсерватория в Кърджали..

публикувано на 14.06.24 в 16:05

Успокоението от НИМХ: Валежите си заминават – уикендът ще е слънчев!

До полунощ валежите и в Източна България ще спрат, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. След полунощ облачността и там ще се разкъса, ще намалее и до сутринта в цялата страна ще бъде предимно ясно. Северозападният вятър ще отслабне. В събота ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и низините..

публикувано на 14.06.24 в 16:00
Гюнейт Кьоров

На дъжда се радват най-много гъбарите

Около час продължи проливният дъжд в Ардино, който се изля над родопското градче по обед. Засега няма информация за наводнени къщи или придошли дерета, съобщиха за Радио Кърджали жители на Ардино. Градушка не е паднала в града, уточниха хората. На времето най-много се радват гъбарите, коментира един от тях - Гюнейт Кьоров:  "Този пороен дъжд,..

публикувано на 14.06.24 в 14:46

Градушка удари Черноочене за втори път тази седмица

Градушка удари Черноочене за втори път тази седмица. Първият път е бил в понеделник и е била с големината на яйце. Имало е нанесени щети. Исмет Исмаил от общинксата администрация в Черноочене съобщи: "Градушка днес имаше, но слаба. В понеделник падна градушка с големината на яйце в село Безводно. Реколтата на хората е унищожена, имаше също и..

публикувано на 14.06.24 в 14:35

Градушка с големина на лешник унищожи реколтата в Давидково

Градушка с големината на лешник унищожи реколтата в село Давидково, съобщи кметът на селото Юлия Али:  "Няма големи поразии като счупени стъкла, прозорци или керемиди, но реколтата е унищожена.  Около 10-15 минути беше градушката. Не беше едра, но всичко побеля."  Чуйте още в звуковия файл.  Пчеларовци: Постоянно имаме проблеми с тока..

публикувано на 14.06.24 в 13:39
Село Пчеларово

Пчеларовци: Постоянно имаме проблеми с тока

Красимира Стоянова от читалищното настоятелство коментира и падналите количества дъжд: " Преваля, имаше силен дъжд с малка градушка, но нищо  сериозно...Не беше голяма в никакъв случай, но все пак  имаше градушка някъде колкото лешник, дори колкото грах, б их казала....Беше на моменти дъждът, изсипа се доста силен  дъжд в..

публикувано на 14.06.24 в 13:28