Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1,3 млн. евро от ЕС са вложени в област Кърджали


Областна администрация в Кърджали  е изпълнила проекти с европейски средства, които пряко оказват влияние върху живота на хората, заяви областният управител Никола Чанев пред журналисти. 

Той даде пример с проект по програма ИНТЕРРЕГ за защита от бедствия в който участват наши и гръцки региони. 

Проекта се изпълнява с още седем партньори с бюджет 13,2 млн. евро, като 1,3 млн. евро са били за Кърджали. 

Изпълнението е по Оперативните програми на ЕС за програмен период 2014 – 2020 година. 

През следващия програмен период проектът ще бъде надграден, посочи Чанков.


По публикацията работи: Божидар Чолаков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Филиз Хюсменова напуска парламента

Парламентът започва работа с прекратяване на депутатските правомощия на Филиз Хюсменова от ДПС, а след това служебният министър-председател Димитър Главчев ще бъде изслушан. Филиз Хюсменова напуска парламента по собствено желание. Вчера тя подаде заявление за оттегляне като депутат, а на Facebook страницата на ДПС-Варна, откъдето влезе като водач на..

публикувано на 26.06.24 в 07:48

Завършват политическите консултации на президента

Днес Румен Радев ще завърши консултациите с парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, съобщиха от прессекретариата на президента. От 11:00 часа Радев ще се срещне с представители на парламентарната група на „Има такъв народ. От 13:00 часа е насрочен разговорът му с ПГ на..

публикувано на 26.06.24 в 07:09

32° ще е максималната температура в Кърджали

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, ще има условия за градушки. В планинските райони явленията ще са интензивни. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните..

публикувано на 26.06.24 в 06:57

Пенсионират училищни директори в областта, сред тях Милко Багдасаров и Златко Атанасов

Директори на 8 учебни заведения ще бъдат пенсионирани в областта. Това потвърдиха за БНР-Кърджали от РУО. Сред тях са дългогодишните Милко Багдасаров на СУ "П.Р.Славейков" и Златко Атанасов на СУ "Отец Паисий". Те ще бъдат вреемнно изпълняващи длъжността до конкурс за нови директори.

публикувано на 25.06.24 в 17:18
Главен комисар Александър Джартов, директор на ГДПБЗН

Александър Джартов: Произшествията са нараснали близо три пъти в последните три седмици

Близо три пъти са нараснали произшествията в последните три седмици, с които се борят на денонощие пожарникарите в страната. Това заяви за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Той награди победителите в националното ученическо състезание за защита при бедствия, пожари и..

публикувано на 25.06.24 в 16:50

Предлагат промяна в наименованието на Астрономическата обсерватория в Кърджали

Промяна в наименованието на Астрономическата обсерватория в Кърджали обсъждат общинските съветници на заседание на постоянната комисия по „Образование, култура и вероизповедания“ в местния парламент. В Община Кърджали е постъпило мотивирано предложение от директора Агоп Узунбохосян , с което се изразява желание наименованието на обсерваторията да бъде..

публикувано на 25.06.24 в 16:05
Плаж в Пелопонес, Гърция

Кърджалийци предпочитат да почиват в Турция и Гърция

Турция, Гърция и България са най-предпочитаните дестинации за летните почивки на кърджалийци и то подредени точно в този ред. Това сочат наблюденията на Севдие Мустафа, представител на една от най-големите туристически агенции в града. По-високи са цените в сравнение с миналата година, посочи още тя: "Има повишаване на цените не само в Турция, в..

публикувано на 25.06.24 в 15:39