Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18-годишен нанесе удар с нож на 16-годишен

Досъдебно производство за телесна повреда е образувано в РУ-Кърджали. 

По първоначални данни тази нощ в Кърджали възникнал спор между две младежки групи, при който 18-годишен нанесъл удар с нож на 16-годишен. Пострадалият е бил настанен под наблюдение в болницата в Кърджали. При организираните издирвателни действия е установен извършителят на деянието и още двама на 20 г. и 21 г., съпричастни към случая, които са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Извършен е оглед на мястото на произшествието и е започнато разследване за нанесената телесна повреда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Без сигнали протича изборният ден в Хасково

Няколко часа преди края на изборите за общински съветници в Хасково, в Общинската избирателна комисия не е постъпила нито една жалба за нарушение или сигнал за нередност. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) -Хасково.  Към 16 часа избирателната активност е по-висока в сравнение с предишните местни избори, уточни председателят на ОИК..

публикувано на 23.06.24 в 17:05

КАТ: 38 шофьори с алкохол, 10 - с наркотици за ден

В рамките на изминалия ден са установени 38 водачи в страната, качили се зад волана след употреба на алкохол – 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 21 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 водачи, петима са отказали тестване...

публикувано на 23.06.24 в 15:23

Новите зони за платено паркиране в Смолян влизат в сила от 1 юли

От 1 юли влизат в сила новите зони за платено паркиране на територията на Смолян. Те са само в административни райони, където много хора идват по работа, като сме се съобразили да не са в жилищни райони, подчерта пред БНР Пловдив ресорният заместник-кмет Марин Захариев. Той припомни, че решението за въвеждането на платени зони в центъра на Смолян бе..

публикувано на 23.06.24 в 15:20

АПИ: През лятото няма да има ремонти, които да затрудняват трафика към морето

През лятото няма да има ремонти, които да затрудняват трафика към морето, каза инж. Йордан Вълчев, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ) в предаването „Неделя 150“ по Българското национално радио, цитиран от пресцентъра на ведомството. По магистрала „Тракия“ ще има локални ремонти и ще се извършват в работните дни от..

публикувано на 23.06.24 в 14:20

Избирателната активност в Хасково до обяд е 12,11%

12.11%  или близо 10 000 души са гласували до обяд в Хасково на местните избори, които се провеждат днес.  Право на глас днес имат малко над 77 000 човека. До този момент няма подадени жалби или сигнали за нарушения, съобщи председателят на ОИК Хасково Добромир Якимов. По думите му обаче са се появили проблеми с няколко машини. Възникнал е проблем и..

публикувано на 23.06.24 в 13:46

Д-р Марин Мухтаров: За различни заболявания се използват различни пробиотици

Пробиотиците се продават без рецепта, но е хубаво да се посъветвате с лекар или фармацевт, тъй като за различните заболявания се ползват различни пробиотици. Това най-общо  каза д-р Марин Мухтаров, гастроентеролог, пред Радио Кърджали. Синбиотикът е комбинация от пробиотик и пребиотик. Пребиотикът - най-често това са фибри, които представляват хранителна..

публикувано на 23.06.24 в 12:00

Йорданка Христова и огнено шоу блестяха в "Нощта на Орфей"

Една от най-популярните български поп изпълнителки Йорданка Христова буквално взриви публиката със стари и нови хитове на фестивала "Нощта на Орфей". Проявата, организирана от община Момчилград, се проведе в подножието на древния храм, посветен на митичния певец край момчилградското село Татул. Фестивалът започна с изпълнения на талантливи деца от..

публикувано на 23.06.24 в 09:55