Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летен градски лагер за малчуганите в ОДК

На 5 юни ще стартира ваканционната програма на Общински детски комплекс гр. Кърджали „Летния градски лагер“, в рамките на един месец. Тази ваканционна форма е много атрактивна, провежда се за дванадесета поредна година и привлича многобройни участници.

Поради големия брой желаещи и за да се обхванат повече деца, летните занимания ще се проведат на 2 смени:

- от 5 юни до 20 юни - за 120 деца до ІІІ клас, посещаващи целогодишно постоянните групи в ОДК;

- от 24 юни до 9 юли – за 120 за деца за І клас, І, ІІ и ІІІ клас – свободно записване.

Записването в Летния градски лагер става с подаване на заявление в ОДК след информирано съгласие на родителите и с изричното условие, че са запознати и декларират, че ще спазват правилата за работа в комплекса.

Първата смяна, от 5 до 20 юни, е изцяло запълнена с възпитаници на ОДК. За втората смяна от 24 юни до 9 юли, родителите могат да подадат заявления в ОДК на 27 и 28 май от 9 до 16 ч. След запълване на бройката от 120 деца, записването се преустановява.

Екипът на ОДК е подготвил разнообразни летни занимания за малчуганите - утринна гимнастика, аниматорски танци, спортни и забавни игри, рисуване, арт-работилница, лятно кино, в света на книгите и приказките, музика, в света на животните, краезнание и др. Заниманията са безплатни и се провеждат от понеделник до петък от 9 до 12.30 ч.

По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
снимката е илюстративна

В Гърция въведоха строги мерки за предпазване от пожари

Строги мерки въвеждат в Гърция за предпазване от пожари. За едно денонощие избухнаха 54 пожара, съобщават от Гражданска защита в южната ни съседка. Властите установиха, че повечето са по невнимание, други са умишлени. Има арестувани заподозрени за палежи. Властите предупреждават, че всяко палене на огън на открито се наказва с глоба, независимо дали..

публикувано на 16.06.24 в 15:40

38 шофьори с алкохол установи КАТ за ден

В рамките на изминалия ден са установени общо 38 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях 22-ма са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 16 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 водачи, един е отказал..

публикувано на 16.06.24 в 15:35

Интензивен е трафикът на "Маказа", "Кулата" и граничните пунктове с Румъния

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход от страната по границата с Румъния на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „ Кардам”, „Оряхово” и „Никопол”, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция” на интернет страницата си. Информацията е към 13:00 часа в неделя, 16 юни.  Трафикът е интензивен и на границата с Гърция на..

публикувано на 16.06.24 в 15:31

Огнеборци са потушили 75 пожара за последното денонощие

75 пожара са потушени в страната през последното денонощие, двама души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Пожарникарите са реагирали на 117 сигнала, 10 са били в жилищни сгради, един в промишлена, а три - във временни постройки. Организирани са близо 40 спасителни операции. Имало е обаче и..

публикувано на 16.06.24 в 13:29

Над 130 състезатели участват в Хасково в Шампионата на България по мотокрос

Хасково е домакин на Открития шампионат на България по мотокрос. Състезанието се провежда на мотописта „Хасково“. Над 130 състезатели от България, Гърция, Румъния и Турция участват в надпреварата. Тя е във всички класове и възрастови групи. Организатори на шампионата са Община Хасково и мотокрос клуб „Тийм Масар“. Народният представител Иван..

публикувано на 16.06.24 в 13:19

Слънчево, горещо и тихо е времето в неделя

Днес ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони ще e с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в Кърджали – 30, в Хасково ще ббъде около 31 градуса, а в Смолян - 27, съобщи за Радио..

публикувано на 16.06.24 в 10:00

Мюсюлманите празнуват Курбан байрам

Започна Курбан байрам за мюсюлманите. Празникът продължава до 19-и юни. Това е най-големият мюсюлмански празник и е в памет на пророка Ибрахим, който е бил готов да пожертва сина си, за да покаже отдадеността и вярата си към Аллах. Младите искат прошка от по-възрастните. За мюсюлманите Курбан байрам е празник, който сплотява, свързан е със семейните..

публикувано на 16.06.24 в 09:26