Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 партии и коалиции в надпревара за общински съветници в Хасково

Снимка: Радио ВИДИН



Срокът за регистрация на кандидатските листи за нови избори за общински съветници в община Хасково на 23 юни изтече съгласно хронограмата на ЦИК.

15 партии и коалиции влизат в надпреварата на местните избори за общински съветна 23 юни в Хасково. 

Първоначално регистрациите бяха 18, но 3 от тях пожелаха да бъдат заличени.

Беше изтеглен и жребия за номерата на листите. Номерата започват от 41. 



По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължават консултациите с политическите партии при президента

Президентът Румен Радев продължава политическите консултации за съставяне на правителство с парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди да връчи първи проучвателен мандат за формиране на кабинет. Вчера държавният глава разговаря с ГЕРБ-СДС, ДПС и „Продължаваме промяната – Демократична България“. Днес са насрочени срещи с още две парламентарни..

публикувано на 25.06.24 в 08:40

Предимно слънчево ще е времето в Кърджали

Жълт код за високи температури за днес е обявен за 7 области - Хасково , Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Русе, показва сайтът на НИМХ. Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни..

публикувано на 25.06.24 в 08:00

Затварят част от улици в центъра на Кърджали за ремонт

От 6.00 часа на 25.06. 2024 година ще бъдат затворени за движение две основни улици в гр. Кърджали поради започване на основен ремонт. Става въпрос за ул. „Републиканска“ в участъка от ул. „Заводска“ до ул. „Мара Михайлова“ и за ул. „Отец Паисий“ в участъка от бул. „Беломорски“ до бул. „Сан Стефано“. Ще бъде създадена организация на движението,..

публикувано на 24.06.24 в 17:27

Пожарът в Хасковско се разраства

Пожарът между хасковските села Изворово, Дрипчево и Черепово се разраства и вече обхваща 5 000 декара. Пожарът е низов. Там пламъците са в широколистна гора. На място гасят 10 екипа огнеборци. На помощ на пожарникарите са и горски служители. Втория пожар в Сакар, който избухна от другата страна на Изворово, вече е локализиран, съобщи Митко Чакалов -..

публикувано на 24.06.24 в 15:58

Сигналът на Радио Кърджали ще прекъсва във вторник

На 25 юни (вторник) между 11 и 12 и 14 и 16 часа ще бъде извършен ремонт на предавателите на ултракъси вълни на Радио Кърджали на честота 90 Мегахерца. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмата на Радио Кърджали през интернет сайта binar.bg

публикувано на 24.06.24 в 14:44

Безплатен скрининг за хепатит, сифилис и ХИВ и кръвна захар в Кърджали

Във връзка с реализирането на съпътстващи мерки по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г. , съфинансирана от Европейския социален фонд +, Български Червен кръст – Кърджали, съвместно с РЗИ организират безплатни скринингови изследвания с бързи тестове за хепатит Б и С, сифилис и ХИВ и кръвна захар. Така социално..

публикувано на 24.06.24 в 14:28

Цонев: ДПС ще подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС

"ДПС съзнава отговорността си за съставяне на редовен кабинет. Най-логично е да бъде подкрепен мандатът на победителя на тези избори".  Това заяви заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев по време консултациите при президента. Според Цонев хората категорично не искат нови избори, а искат мнозинство и редовен кабинет, който да..

публикувано на 24.06.24 в 14:06