Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Комотини честват празника с множество прояви

Българите в гръцкия град Комотини отбелязват с тържества днешния 24 май. В програмата са включени много празнични прояви, а кулминацията е спектакълът „Женско царство“ по Ст. Л. Костов. Той е подарък за сънародниците ни от общината в Хасково, която е един от основните дарители на българското неделно училище в Комотини, каза директорът Станка Колева:

"Вече 3 години община Хасково ни помага страшно много, специално на училището в Комотини. Благодарение на община Хасково нашите деца учат в нормално училище, в нормални класни стаи с бели дъски, с чинове, с библиотека, книги - въобще всичко необходимо за едно дете".
 
Празникът в Комотини се провежда с подкрепата на Генералното консулство на Република България в Солун.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Момичета от Момчилград се класираха за републиканските финали по тенис на маса

Силно начало на новия сезон в първенството по тенис на маса отбелязаха състезателите на Спортен клуб "Родопи" от Момчилград. На Националния турнир „Млад олимпиец“ за Купата на България, който се проведе в Панагюрище представителките на Момчилград при девойките Есел Ибрахим и Елиф Ибрям заеха трето и пето място и се класират директно за финалите на..

публикувано на 09.10.24 в 14:07
Кафява мечка

Мечки шетат в Родопите

Петнадесет щети от мечки са установени през месец септември в стопанства на територията на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Смолян. Това съобщи директорът й инж. Екатерина Гаджева. Община Ардино от област Кърджали е включена в периметъра на действие на РИОСВ-Смолян. В закона е предвидено да се оценяват щети от мечки и корморани...

публикувано на 09.10.24 в 14:03

Все още няма доказани случаи на грип

До момента няма доказан случай на грип в страната, обяви главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Първите грипни случаи започват в края на октомври и началото на ноември, а след това започва бърз ръст, за да достигне през януари до епидемични стойности. Така ще бъде и през тази година, каза Ангел Кунчев, като добави, че в момента има и други..

публикувано на 09.10.24 в 13:18

Музеят на тютюна привлича все повече туристи

Година след официалното откриването на музея на тютюна в Ардино се наблюдава ръст на посещаемостта, съобщава Танер Чобанов, уредник в общинския музей. Този ръст е драстичен - 50-60%, каза още Чобанов:

публикувано на 09.10.24 в 12:00

Два пожара пламнаха и бяха загасени в областта

Два са пожарите вчера в областта, няма материални загуби. Около 15 часа е подаден сигнал за димящ кашон в миниван в Момчилград. Незабавно е бил изпратен екип на РСПБЗН-Момчилград, който загасил огъня, причинен според огнеборците от изхвърлена незагасена цигара при товареното на колата. Вследствие на небрежност при боравене с открит огън пламнал пожар в..

публикувано на 09.10.24 в 11:05

Разкриха кражба на тротинетка

Кражба на тротинетка е разкрита за часове от полицаи от РУ-Кърджали. Индивидуалното електрическо превозно средство било оставено от собственика пред търговски обект в Кърджали и откраднато оттам вчера, съобщиха от пресцентър на ОД на МВР. След сигнал и предприети действия за разкриване на престъплението като съпричастни към случая са задържани двама –..

публикувано на 09.10.24 в 11:02

Бойко Синапов: Земеделците продължават да са в стачна готовност

Земеделците остават в протестна готовност, заради неразплатените средства по т.нар. „украинска помощ“. Правителството отпусна 200 млн. лв. от договорените средства, но остават още 125 млн. лв., за които към момента има само уверение от министъра на земеделието и храните Георги Тахов, че ще бъдат изплатени до края на ноември. Като отчайващо определи..

публикувано на 09.10.24 в 10:25