Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриват 21 секции за хората с увреждания

Гласуване на хора от село Сърница общ. Минерални бани в подвижни секции за хора с увреждания
Снимка: Дора Атанасова

Общо 21 секции за гласуване на лица с увредено зрение или със затруднения в придвижването ще бъдат разкрити на територията на седемте общини в област Кърджали. 

Най-много са в община Кърджали - 11, като всички те ще бъдат разположени в училища в областния град.

В община Кирково са 4 - по една във всяко по-голямо населено място - Кирково, Бенковски, Фотиново и Чорбаджийско.

В община Черноочене ще има 3 - в селата Пряпорец, Патица и Лясково. 

По една секция за хора с увредено зрение и затруднено придвижване ще има в общините Ардино, Момчилград, Джебел и Крумовград.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ресми Мурад разговаря с кметовете на седемте общини в област Кърджали

Ресми Мурад покани на първа среща кметовете на седемте общини в Кърджалийско в качеството си на областен управител. Ерол Мюмюн, Неджми Али, Илкнур Кязим, Себихан Мехмед, Айджан Ахмед, Шинаси Сюлейман и Наско Кичуков /заместник кмет на Ардино/ разговаряха как взаимодействието на местната с регионалната власт да бъде по-ефективно и да бъде в услуга на..

публикувано на 01.07.24 в 17:35
Илхан Ахмед

Гръцкият депутат Илхан Ахмед: Кога ще отворите „Маказа“ за автобуси

Гръцкият депутат от партия ПАСОК Илхан Ахмед отправи запитване в парламента към министъра на външните работи на страната Йоргос Герапетрити, защо преминаването на туристически автобуси през граничния пункт „Маказа“ се забавя. За Радио Кърджали Ахмед каза, че до края на тази седмица министърът трябва да отговори какви са пречките автобуси да..

публикувано на 01.07.24 в 17:17

С концерт на БТР стартира 15-ата Международна среща в Момчилград

С концерт на една от най-обичаните български рок групи БТР ще стартира Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тази година тя ще се проведе за 15-ти път в дните от 22 до 27 юли включително. Концертът на Наско и бандата му е насрочен за 22 юли /понеделник/ от 20.30 часа в градския парк на Момчилград. "Заповядайте..

публикувано на 01.07.24 в 17:07
Снимката е илюстративна.

Недекларирана валута за 240 хил. лв. е открита у румънци на ГКПП "Капитан Андреево"

Нелегален пренос на валута - евро, британски паунди и щатски долари, с равностойност от близо 240 хил. лв. (238 959 лева), е пресечен от митнически инспектори на граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево". Това съобщиха от пресцентъра на Митниците. Недекларираните общо 108 530 евро, 7000 щатски долара и 6000 британски паунди са..

публикувано на 01.07.24 в 17:02

МОН публикува резултатите от външното оценяване след 7-и клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване в края на 7-и клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. На национално външно оценяване по български език и литература се явиха 57 415 ученици. Седмокласниците работиха върху 26 задачи. В..

публикувано на 01.07.24 в 15:27

Областният управител Ресми Мурад се срещна с депутатите от Кърджали

Новият областен управител Ресми Мурад прие народните представители от Кърджали Елван Гюркаш, Айтен Сабри, Байрам Байрам и Павлин Кръстев, които го поздравиха с поемането на отговорния пост и му пожелаха ползотворна работа за ускорено развитие на региона.  На срещата бяха обсъдени текущи проблеми, за чието решаване ще се търси съдействието на..

публикувано на 01.07.24 в 14:27
Агоп Узунбохосян

Започва 54-то издание на лятната астрономическа школа

Организират 54-то издание на лятната астрономическа школа.  Тя ще се проведе традиционно в курортния комплекс Бели брези. Тази година ще е от 1-ви до 16-ти август. Желанието на организаторите е да се намали броя на участниците. Това съобщи Агоп Узунбохосян, директор на Астрономическата обсерватория в Kърджали. Агоп Узунбохосян: „Фазата..

публикувано на 01.07.24 в 14:21