Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кърджалийска връзка в титлата на "Лудогорец" при младежите

Кърджалиецът Тимур Мустафа спечели шампионската титла на Елитна група U15 за сезона с младежите на "Лудогорец" (Разград), при които играе като нападател.
15-годишният футболен талант от Кърджали Тимур Мустафа, който играе като нападател в Академията на „Лудогорец“ (Разград), спечели . Тими, както го наричат приятелите му, е в Академията на зелените и даде своят принос за спечелването на титлата.
Веднага след преминаването си от Футболна академия "Арда 1924“ в „Лудогорец “ Тимур облече за първи път и националната фланелка на юношеския отбор на България. Силните изяви и реализирани голове при орлите пък му подсигуриха възможността да участва в националната селекция още няколко пъти през настоящия сезон.

Тимур е от спортно семейство. Той е внук на покойния почетен гражданин на Кърджали и дългогодишен състезател и треньор по борба Джемил Мустафа. Баща му, Гюнай Мустафа, също е бивш борец, което може би обяснява непримиримия дух и спортния хъс на младежа.
Тими играе футбол от 8-годишна възраст. Започва да тренира при Иван Тончев във ФК „Арда 999“, но след това преминава във Футболна академия "Арда 1924“, където всъщност развива истинския си потенциал. Основна заслуга за неговото развитие имат треньорите Янко Янев и Костадин Бейчев, с които постига сериозни успехи. Семейството на Тимур е изключително благодарно и на президента на ФА „Арда 1924“ Альоша Синабов за грижите, предоставените добри условия през годините и приноса му за развитието на децата от школата като спортисти и личности, коментират запознати.
В момента Тимур учи в спортната Академия на „Лудогорец“. Негов любим отбор е „Реал“ (Мадрид), а любим футболист – Кристиано Роналдо.
По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Арда" с четири контроли през лятото

Отборът на АРДА ще изиграе четири контроли в своята предсезонна подготовка. Първата е на 26-ти юни с тима на Янтра(Габрово). Двубоят ще се играе на стадиона в Тулово, а началният час е 10:30. След срещата играчите на Александър Тунчев ще получат два дни почивка, а на 28 юни се събират в Боровец, където ще протече втората част от лятната подготовка...

публикувано на 24.06.24 в 12:26
Григор Димитров победи Александър Зверев и е на финал в Маями

Григор Димитров запази място в топ 10

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров отново е в десетката, а първата ни ракета при жените Виктория Томова записа ново върхово класиране. Димитров е десети с 3750 точки. Той е на 80 точки от деветия Алекс де Минор и само на 5 точки пред номер 11 Стефанос Циципас.  В петък Григор очаква жребия за..

публикувано на 24.06.24 в 10:13
Ергюнал Сабри-Оги

Ергюнал Сабри се готви за държавното първенство

Ергюнал Сабри-Оги, звездата на “Арда бокс”, е на подготовка в Испания. Той е на лагер с националния отбор, съобщи треньорът Стоян Узунов. "Там ще тренира с отбора на Испания. Ще участва там в спаринги с хора, които са взели квоти за Олимпийските игри, което уе много добре. Той ще се обиграва в момента, ще трупа опит", коментира наставникът. На Ергюнал..

публикувано на 22.06.24 в 17:21
Милен Иванов

Състезатели от "Арда бокс" се борят за медали в Държавния личен шампионат за младежи

Състезатели от "Арда бокс" се борят за медали в Държавния личен шампионат за младежи до 18 г., което се провежда в Пловдив.  Началото беше във вторник, а днес са полуфиналите. Треньорът Стоян Узунов има надежда неговите момчета да стигнат до финали: " Днес Милен Иванов вече е на полуфинал след две убедителни победи до момента. Днес ще..

публикувано на 21.06.24 в 17:40

Арда взе футболист от Лудогорец

ПФК Арда привлече в отбора защитника Илкер Будинов. Това стана след като спортният директор Ивайло Петков постигна споразумение с Лудогорец за преотстъпването на бранителя. Срокът на договора е за една година с опция за закупуване след това. Будинов е на  23 години и играе на поста десен защитник. За последно той игра за Ботев Враца, където също бе..

публикувано на 20.06.24 в 15:06
Григор Димитров

Григор Димитров отново ще играе на централния корт в "Куинс Клъб"

Третият поставен в схемата на тенис турнира на тревни кортове в „Куинс Клъб“ в Лондон- Григор Димитров, трябва да изиграе днес втората си среща.  Димитров спечели това състезание през 2014-та година и ще играе отново на централния корт срещу американеца Себастиан Корда. Двубоят е втори в програмата и ще започне след мача Ринки Хиджиката (Австралия)..

публикувано на 19.06.24 в 11:33

ПФК Крумовград с 6 контроли до старта на новия сезон

От ПФК Крумовград обявиха програмата на клуба по време на лятната подготовка. "Хановете" ще изигрят 6 контроли до началото на новия сезон. Първите три ще се изиграят в Банско, където тимът на Атанас Рибарски ще проведе летен лагер. На 22.06 крумовградчани излизат срещу Пирин (Бл), на 26.06 ще се изправят срещу ЦСКА - София, а на 29.06 ще играят срещу..

публикувано на 17.06.24 в 11:12