Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният лидер на ДПС Ресми Мурад е назначен за областен управител на Кърджали

Министерският съвет назначи четирима областни управители - на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково. Със същото правителствено решение са освободени заемащите досега тези длъжности, съобщават от пресслужбата на МС..

За областен управител на област Кърджали е назначен Ресми Мурад. По образование е финансист. Бил  е кмет на община Ардино, последно е областен лидер на ДПС.

Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 година е ректор на Аграрния университет в Пловдив.

За областен управител на област Хасково е назначен Мехмед Атаман. Той е народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание. Преди това е бил заместник областен управител на област Хасково, както и зам.-кмет на община Хасково.

Гюрсел Хасанов е назначен за областен управител на област Търговище. Икономист е по образование. Притежава дългогодишен управленски опит, като от май 2018 г. до момента е директор на общинско предприятие в Търговище.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Гърция се намира във висок риск от пожари поради много силен вятър

"Оранжев" код за силен вятър и риск от пожари е обявен от  властите в Гърция. Те  предупреждават за  повишено внимание при влизане в морето. В извънредно съобщение министърът по защита от природни бедствия Кикиляс отправи днес предупреждение, че половината страна се намира във висок риск от пожари поради много силен вятър. За изключително внимание се..

публикувано на 29.06.24 в 10:18
Светите равноапостоли Петър и Павел

Честваме Петровден!

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители. Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот.

обновено на 29.06.24 в 09:43

Времето ще се задържи слънчево

Времето днес ще бъде слънчево.   В ят ърът в Източна България временно ще отслабне. В следобедните часове над източната половина от страната и планинските райони ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България и Източните Родопи умерен североизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните..

публикувано на 29.06.24 в 08:10

С концерт закриват сезона в Дома на културата в Кърджали

На 28 юни от 20.30 часа в пространството пред Дома на културата ще се проведе четвъртия заключителен концерт на съставите под надслов "С талант и любов към изкуството".  Каня нашите съграждани и гости на града да се присъединят към тази демонстрация от изкуство и култура, пресъздадена от талантливи млади хора, каза за Радио Кърджали директорът на..

публикувано на 28.06.24 в 17:12

От 15 юли в Момчилград започва "Плувно лято 2024" за деца

На 15 юли стартира "Плувно лято 2024" в Момчилград за деца от 6 до 12 години, включително. Инициативата за провеждането на курса по плуване е на общинска администрация, съвместно с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Център за обществена подкрепа (ЦОП). Това съобщиха от общинската..

публикувано на 28.06.24 в 17:00

Спира работата на Единния информационен портал за Ковид 19

От 1 юли спира функционирането на Националната система за борба с Covid-19, както и на Единния информационен портал - coronavirus.bg, съобщават от здравното министерство.  Информация за регистрираните в страната случаи на коронавирус вече ще се публикува веднъж седмично. Тя ще е налична в справките за епидемичната обстановка на Министерството на..

публикувано на 28.06.24 в 16:28

Бракониери убиха дива свиня в района на Момчиловци

Досъдебно производство във връзка с незаконен лов на дива свиня в землището на село Момчиловци, област Смолян, е образувано в Районното управление в Смолян. Животното е убито без надлежно разрешение от неустановена дата до 27 юни, съобщават от регионалния пресцентър на МВР в Смолян. Оттам уточняват, че при извършено претърсване, в частен имот в..

публикувано на 28.06.24 в 15:41