Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2 години и 4 месеца затвор за мъжа, отвлякъл жена в Смолян

Две години и четири месеца лишаване от свобода, при първоначален общ режим, е наказанието на 46-годишния Алекси Балтаджиев от Карнобат, който отвлече със съпругата си жена в Смолян. Днес обвиненият в покушението на 45-годишна смолянчанка подписа споразумение с прокуратурата, което Окръжният съд одобри.

Наказанието за престъплението е две години, но към него бяха прибавени още четири месеца от условна присъда за палеж на автомобила на отвлечената, извършен през декември миналата година.

В понеделник сутринта Алекси и съпругата му Диана отвлякоха 45-годишна жена пред погледа на жител на Смолян, който е подал сигнал до полицията. Половин час по-късно извършителите са арестувани и жената освободена. 

Алекси Балтаджиев се призна за виновен и изрази съжаление за извършеното. Той посочи, че прибегнал до отвличане, за да се разберат с 46-годишната жена. А съпругата му Диана помагала, за да се убеди, че той нямал нищо общо с отвлечената.

Съпругата на Балтаджиев също подписа споразумение с прокуратурата. Нейното наказание е шест месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок.

С определението на съда бе постановено лекият автомобил, с който е извършено отвличането, да бъде отнет в полза на държавата.


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил е новият български патриарх

Видинският митрополит Даниил беше избран за нов български патриарх . На провелия се балотаж митрополит Даниил получи 69 гласа, а врачанския митрополит Григорий - 66.  3 бюлетини са недействителни. Новият български патриарх беше избран на 4-тия Патриаршески избирателен църковен събор. Избират новия български патриарх (Обновена)

публикувано на 30.06.24 в 13:13
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Избират новия български патриарх (Обновена)

На балотаж между Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил ще бъде избран новият български патриарх, показа преброяването на бюлетините на делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор в София, предаде БТА. Резултатите от гласуването съобщи наместник-председателят на Светия синод - Врачанският..

обновено на 30.06.24 в 12:01
Снимката е илюстративна

По два златни и сребърни медала за щангистките от Момчилград

Два златни и два сребърни медала завоюваха щангистките на Спортен клуб „Наим Сюлейманоглу“ Момчилград от Държавното лично първенство по вдигане на тежести, което се проведе  в Русе. В състезанието  взеха участие близо 450 тежкоатлети от 20 клуба във всички възрастови групи. В категория до 49 килограма първото място спечели Елена Георгиева. Тя се..

публикувано на 30.06.24 в 11:14

КЕВР окончателно определя цените на тока за бита, парното и топлата вода

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода.  Очаква се минимално поскъпване с около процент и половина на електроенергията и поевтиняване с около 8 процента и половина на топлоенергията. Цените ще влязат в сила от утре и ще важат за..

публикувано на 30.06.24 в 10:16

Интензивен трафик на "Маказа", както и на другите пунктове с Гърция и Румъния

Към 9.30 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 2.5 километра. В посока България движението е спокойно. Интензивен е трафикът на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния и с Гърция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. На границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за..

публикувано на 30.06.24 в 09:36

Поскъпват основните храни

Повечето основни хранителни стоки, зеленчуци и плодове поскъпват на борсите в страната през последната седмица на юни, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на тържищните цени  (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у..

публикувано на 30.06.24 в 09:26

Времето ще бъде слънчево и топло

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, в следобедните часове ще се понижава. Днес ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°. Топъл ще еденят и в Източните Родопи с максимални температури в Кърджали –..

публикувано на 30.06.24 в 08:09