Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На три гръцки острова евакуират туристи заради пожари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На три гръцки острова пламнаха големи пожари. Евакуират туристи.

Сложна  е пожарната обстановка на остров Кос в Егейско море. Огънят достигна до къщи и хотели. Властите евакуираха над 10 хиляди туристи. Те са настанени в спортни зали, защото свободни хотели на острова няма.

Няколко села са в готовност за прехвърляне на безопасно място. Пристигат екипи от пожарникари от съседните острови.

На остров Хиос също огънят обхвана горски район. При потушаването на пожара са ранени петима пожарникари и доброволец. Няма опасност за живота им. Извършени са арести за умишлени палежи на острова, съобщават от полицията.

На остров Крит със съобщение по мобилните телефони приканват жителите на две села да се отдалечат по спешност от района.

За четири пожара вчера, причинени по невнимание, са наложени много високи глоби - над 4 хиляди евро.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров призна за напрежение в ДПС

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров обяви, че като цяло в групата на ДПС има напрежение след вчерашното гласуване на кабинета "Желязков", в което той самият гласува против. "Като цяло в групата на ДПС има напрежение, защото колективните органи трябва да работят. Това са принципи, които трябва да бъдат споделени. Да се надяваме, че няма да има..

публикувано на 04.07.24 в 11:25

Радислав Милев: В предизборна ситуация сме

Ситуацията е предизборна, отиваме на избори. Това е категоричното мнение на Радослав Милев от коалиция Продължаваме промяната-Демократична България в Кърджали. Без подкрепата на ГЕРБ не може да има стабилно правителство в този парламент, каза той и обясни, че на всички политически сили ще е трудно да се явяват за седми път на избори, нападките не..

публикувано на 04.07.24 в 11:22

Лекуват наши щъркели в Стара Загора

29 сигнала са получени през юни на „зеления телефон“ на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково, сочи информация от сайта на институцията.  Повечето от тях са за пострадали птици и най-вече щъркели. Реагирано е по 17 сигнала за паднали щъркелчета от гнездата си, както и за щъркели и малък орел с наранени крила.  Бедстващите и ранени..

публикувано на 04.07.24 в 10:30

Рафет Улутюрк пред БНР: Доган вече го няма

"Доган вече го няма. Периодът му приключи. ДПС стана като другите партии". Така Рафет Улутюрк, председател на най-голямата изселническа организация "Бултюрк", коментира процесите, които текат в Движението за права и свободи.  "Ахмед Доган управлява ДПС от 35 години с кукли. Помисли си (за Пеевски - бел.ред), че това е Касим Дал, Лютви Местан,..

публикувано на 04.07.24 в 09:56

Гръцките власти предупреждават за силни бури

Министерството на климатичните кризи и гражданската защита на Гърция предупреди гражданите, че днес се очаква сериозно влошаване на времето, съобщи БТА по информация на  гръцкото издание „Катимерини“. Очакват се силни бури и гръмотевична активност тази сутрин на Халкидики и съседните райони. По-късно през деня  според прогнозите лошото време ще обхване..

публикувано на 04.07.24 в 09:25

От 8 до 10 юли се подават заявления за прием на ученици в 8 клас

От 8 до 10 юли ще се подават заявления за участие в първия етап на класирането в училищата с прием на ученици в осми клас.  Подаването на заявление за участие е само по електронен път на интернет адрес:  infopriem.mon.bg . За кандидатстване в професионалните паралелки е необходимо да има медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар..

публикувано на 04.07.24 в 09:20
Джейхан Ибрямов

ДПС - Търговище иска отстраняването на депутат

Областният съвет на ДПС - Търговище снема доверието си от народния представител Джейхан Ибрямов, това се съобщава във Facebook страницата на ДПС - Търговище.  От справка, разпространена вчера от пресцентъра на парламента след гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, става ясно, че  Ибрямов е гласувал с "въздържал се". В решението на..

публикувано на 04.07.24 в 07:51