Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доган с препоръка да не се подкрепя правителство, Пеевски не я приема

Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви пред медиите в НС, че е имало препоръка от почетния председател на движението Ахмед Доган да не се подкрепя кабинета "Желязков".

"Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от неговия председател", категоричен бе Пеевски.

Ако България няма правителство, предаваме страната на Путин, посочи той:

"Нашите избиратели са ни пратили тук да имаме правителство. Ако нямаме правителство с първия, втория или третия мандат, ние подаряваме на Путин България и на всякакви спасители".

Делян Пеевски настоя, че в личен план няма разрив в отношенията му с Доган, но в партиен план "ще изпълня волята на хората". 

Манипулация ли е твърдението за разрив между Доган и Пеевски?

Сутринта пред bTV изключеният вече от групата на ДПС депутат Рамадан Аталай обяви, че има директно разпореждане от Доган да не се подкрепя кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС.

Рамадан Аталай: Има директно разпореждане от Доган ДПС да не подкрепя кабинета

Той цитира имейл, който почетният председател на ДПС е написал до Пеевски.

Той гласи: "Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели".

По думите на Аталай след този имейл Пеевски прекъсва контактите си с Доган.

"Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос", посочи Аталай.

"Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател (Ахмед Доган – б.р.), ПГ на ДПС да не подкрепя правителството", каза депутатът.

"Причините - че не сме поканени на разговори, не са подписани абсолютно никакви коалиционни споразумения, не са описани програма и това правителство няма никаква визия за развитието на държавата", разясни Аталай и обяви, че остава народен представител.

ДПС изключи от парламентарната си група Рамадан Аталай




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва лятното плуване за деца в Крумовград

За поредна година децата в Крумовград ще се учат да плуват. Инициативата е безплатна и е организирана от общината. Осигурен е и безплатен превоз.  Интересът към Плувното лято е много голям, каза Карамфилка Тюрдиева, директор на Дирекция образование и социални дейности: Заниманията ще се проведат в рамките на един месец в басейн "Оазис"...

публикувано на 05.07.24 в 15:46

Четвърти международен документален „Родопи филм фест“ се открива на 11 юли в Смолян

За четвърта поредна година Международният документален „Родопи филм фест“ (RIFE) ще се проведе в Смолян от 11 до 14 юли, съобщи Михаела Люцканова, отговаряща за връзка с медиите. Програмата ще направи преглед на 36 заглавия от България и света, като входът е свободен. Избрани филми са включени за първа година в платформата Nettera.TV. Основният..

публикувано на 05.07.24 в 15:02

Недостигът на вода създава сериозни проблеми в малките населени места в област Кърджали

Недостигът на вода създава сериозни проблеми на жителите на малките населени места през летния сезон, констатираха областният управител Ресми Мурад и управителят на ВиК инж. Славчо Славков.   Засушаването и намаляващият дебит на кладенците налага да се търсят нови водоизточници, да не се прахосва питейна вода за комунално-битови нужди, както и да..

публикувано на 05.07.24 в 11:51

Основатели на областната структура на ДПС в Кърджали подкрепят Ахмед Доган

Деветима основатели на областната организация на ДПС в Кърджали, между които е и бившият областен председател на партията и бивш кмет на Джебел Бахри Юмер, излязоха с декларация в подкрепа на почетния председател на Движението Ахмед Доган. Бахри Юмер: „Ние не искаме партията да се управлява еднолично. Никой нищо не пита регионалните..

публикувано на 05.07.24 в 10:48

Община Кърджали започна премахването на излезли от употреба автомобили

Община Кърджали уведомява собствениците на излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/, че започна процедурата по принудителното премахване от улици и терени общинска собственост.   Преместените ИУМПС ще се съхраняват на следния адрес: гр. Кърджали, База на ОП „Озеленяване, благоустройство и чистота“, ул. „ Язовирска“ № 19 за 14 дневен срок в..

публикувано на 05.07.24 в 08:53

Новите общински съветници в Хасково полагат клетва

Новоизбраните общински съветници в Хасково ще положат клетва днес. Изборите за Общински съвет се проведоха на 23 юни, след като вотът от миналата година беше касиран. 41 са общинските съветници от девет партии и коалиции, като най-многобройна е групата на ГЕРБ - 17 представители. Втори са ДПС с 11 съветници. ПП-ДБ, БСП и ИТН имат по един общински..

публикувано на 05.07.24 в 08:45

МВР отбелязва 145 години от създаването си

МВР отбелязва 145 години от създаването си днес.Тържествената церемония ще започне в 9:00 часа пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и полагане на венци. При храм-паметникa "Александър Невски" ще бъде подредена специализирана техника, която служители ползват в ежедневната си работа. В 10:30 часа пред Паметника на полицаите, загинали..

публикувано на 05.07.24 в 08:38