Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кольо Парамов: Пеевски и неговите камикадзета много трябва да внимават

 

Това на което сме свидетели в ДПС се очакваше. Само лидерът на парламентарната група днес и съпредседател на Движението Делян Пеевски не го очакваше, каза в специално интервю за Радио Кърджали финансовият експерт Кольо Парамов.

Бившият главен ревизор на БНБ каза за Пеевски, че : “Той смяташе, че вече е овладял  издъно покоите на ДПС , и може да прави каквото си иска с тях. Днес, като погледнете назад във времето 15 дена , 2 седмици, ще забележите, че Пеевски на няколко пъти заплашваше да удави с компроматна война върха на ДПС. Тази негова супер грешка като очакване и намерение потвърждава нашето съмнение, че овреме трябваше да се направи всичко възможно, и главният прокурор Сарафов да приеме една коренно различна тактика по отношение на формулиране на цялата теза за обработката и за работата в самото ДПС като като условие. Не заради друго, а защото тази фактология, която се ползва от страна на Пеевски в момента, е твърде странна, твърде противоположна и тя не носи полза на българската политическа система, на държавата изобщо“.

Парамов каза, че влизаме в един много странен капан, който от медийна оценка може да достигне и до върхът на етническото напрежение. „ Това са много, много сериозни неща, които изобщо не трябва да се допускат. Ние знаем примерно, че в ДПС има достатъчно богати хора. Той /б.а.Пеевски/ ги нарече "дерибеи" . Знаем, че се готвят в момента сериозни папки с документи. Наричат ги тези много богати "дерибеи", "чудовищно богати". Пеевски и неговите камикадзета като вариант искат да отворят истината, някаква истина за лидерите на ДПС и от там вече стигат до до една много тежка друга крайност. Те достигнаха до формулирането на база данни, като нарекоха Ахмед Доган „путинист“, което е още по голямо негативно заявление от тяхна страна, и допуска,  че видиш ли Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов / или Джевдет Чакъров/,  както посочени от Станислав Анастасов и от някои други като "дерибеи" на ДПС, могат да доведат до лоша слава и да накърнят схемата на ДПС изцяло. Затова трябва много предпазливо и политически издържано да се внимава какво се говори, как се говори, как се произнася и как се обвързва, като каква схема.Защото ако е било толкова лошо защо Пеевски преди 6,7 месеца се е съгласил да бъде избран за такъв? Те знаеха абсолютно всичко за всеки тогава“.

Не може да се елиминира Доган по такъв елементарен начин, убеден е Парамов.

В момента трябва да се направи всичко възможно да се пребалансират целите и условията, и да не се допусне в никакъв случай нагнетяване на напрежението и допускането дори на приказки за етническо напрежение, каза Парамов и  добави , че : „това ще бъде фатално за политиката на страната. И това в никакъв случай не трябва да се позволява и да се моделира като процес и като стил на изказна форма на тези, които сега се мъчат чрез доказване на политиката на всичко останало в ДПС да могат да се изявяват като кой знае какви съвременни политици.“

Чуйте цялото интервю с Кольо Парамов в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Плащаме данъци и осигуровки средно за 7 минути в НАП-Кърджали

Близо 37 хиляди граждани са посетили офиса на НАП в Кърджали от началото на 2024 година до края на август. Средно на ден служителите на офиса са обслужвали по 250 клиенти, като за всеки от тях са отделили около 7 минути, а те са изчаквали средно по около 4 минути. Това каза за Радио Кърджали директорът на приходната агенция в Кърджали Нериман Сали...

публикувано на 06.09.24 в 17:49

Стефан Танев: За ивайловградското вино казват трайност има, търпимост няма

По-рано започна гроздоберът тази година в Ивайловградско.  Причината  - топлата и безснежна зима, заради която лозите се развиха по-рано от обикновено.  За това пък качеството на гроздето е много добро, каза за Радио Кърджали Стефан Танев, бивш кмет на Ивайловград, а понастоящем – винопроизводител. Топлото време е оказало влияние на..

публикувано на 30.08.24 в 16:23
Ибрахим Карахасан - Чънар

Ибрахим Карахасан-Чънар: ДПС умира

ДПС умира. Вероятно ще се явят две фракции на Движението в изборите за следващия парламент, но ако изобщо влязат, няма да са фактор . Това провидя докторът на историческите науки, писател, журналист, Ибрахим Карахасан-Чънар в коментар за Радио Кърджали. „Двубоят между Делян Пеевски и Ахмед Доган продължава. Но на този етап, като че ли Делян..

публикувано на 28.08.24 в 07:35
Нели Найденова

За седми път Маджарово ще е домакин на Фестивал на лешояда

Традиционният седми поред Фестивал на лешояда в Маджарово тази година ще се проведе в периода 6-8 септември и ще започне в петък вечерта с концерти на групите "Карандила" и "ЗоР МаЖор". Това съобщи за Радио Кърджали Нели Найденова от фондация "По-диви Родопи", организатор на тридневното събитие. Игри, презентации, прожекции на филми, изложба,..

публикувано на 23.08.24 в 15:39

Ангелина Костова: Най-много са кандидатите за директор на училище извън Кърджали

26 кандидати са допуснати до втория етап на конкурса за директори на училища в област Кърджали. Те ще се борят за 15 директорски места в основни и средни училища и професионални гимназии. Общо подаденият брой заявления до крайния срок е 32. Това съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова...

публикувано на 23.08.24 в 15:09
Никола Чанев, областен управител на Кърджали

Никола Чанев: Притеснителна, но не и критична е ситуацията с язовирите в област Кърджали

Язовир „Студен кладенец“ е пълен на 55 процента от обема си, водата в яз. „Кърджали“ е дори повече – почти 65 %. Това съобщи за Радио Кърджали областният управител Никола Чанев. Той уточни, че актуални данни за състоянието на всички язовири е публикувана на сайта на Министерството на околната среда  и водите. „Дали ситуацията е..

публикувано на 23.08.24 в 14:07

Община Смолян със значително по-чист въздух заради новите печки

Община Смолян има значителни успехи за постигане на по-добро качество на атмосферния въздух в резултат на намаляване на фините прахови частици. Това е свързано с многото кандидати домакинства, които са поискали да сменят старите си печки на твърдо гориво с нови уреди на пелети и на ток. В момента общината реализира втора фаза по проекта ,..

публикувано на 22.08.24 в 14:05