Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

27° ще е максималната температура в Кърджали

Снимка: БТА

Днес от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Западна България, ще превали краткотраен дъжд. В сутрешните часове на места по Черноморието и в котловините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен вятър от югозапад, който след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, в София: 22°-23°, 27° в Кърджали.

Над планините ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в масивите от Западна и Централна България ще превали дъжд. Ще духа силен вятър от югозапад, който след обяд ще започне да се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места ще има ниска облачност или мъгла. След обяд облачността временно ще се увеличи, но валежи не се очакват. Ще духа умерен вятър от югоизток, който привечер ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат 21°-24°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Два пожара пламнаха и бяха загасени в областта

Два са пожарите вчера в областта, няма материални загуби. Около 15 часа е подаден сигнал за димящ кашон в миниван в Момчилград. Незабавно е бил изпратен екип на РСПБЗН-Момчилград, който загасил огъня, причинен според огнеборците от изхвърлена незагасена цигара при товареното на колата. Вследствие на небрежност при боравене с открит огън пламнал пожар в..

публикувано на 09.10.24 в 11:05

Разкриха кражба на тротинетка

Кражба на тротинетка е разкрита за часове от полицаи от РУ-Кърджали. Индивидуалното електрическо превозно средство било оставено от собственика пред търговски обект в Кърджали и откраднато оттам вчера, съобщиха от пресцентър на ОД на МВР. След сигнал и предприети действия за разкриване на престъплението като съпричастни към случая са задържани двама –..

публикувано на 09.10.24 в 11:02

Бойко Синапов: Земеделците продължават да са в стачна готовност

Земеделците остават в протестна готовност, заради неразплатените средства по т.нар. „украинска помощ“. Правителството отпусна 200 млн. лв. от договорените средства, но остават още 125 млн. лв., за които към момента има само уверение от министъра на земеделието и храните Георги Тахов, че ще бъдат изплатени до края на ноември. Като отчайващо определи..

публикувано на 09.10.24 в 10:25

60 пожара са потушени за денонощие у нас

Общо 60 пожара са загасени в страната за последното денонощие, пострадал е един човек, съобщават от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР на сайта на ведомството.  Мъж на 49 години е пострадал при пожар в газохранилището на хотел в Приморско, област Бургас. Пожарникарите са реагирали на 102 сигнала за произшествия...

публикувано на 09.10.24 в 07:43
Хасан Азис

Хасан Азис е с мярка за неотклонение "подписка" (видео)

Прокуратурата в Пазарджик наложи мярка за неотклонение подписка на Хасан Азис, бивш кмет на община Кърджали.  Срещу него е повдигнато обвинение, че през 2022 година е възложил почистването на дерето в квартал "Байкал" чрез покана и оценка на три предложения от фирми, а не чрез провеждането на процедура по Закона за обществени поръчки,..

публикувано на 08.10.24 в 17:46

Фадли Фаик от Момчилград е шампион на Международен турнир по борба

Фадли Фаик от СКБ "Родопи" стана шампион в категория до 30 килограма на международния турнир по борба “Шестте великденски ангела” в Симеоновград. Съотборникът му Кадир Бекир завоюва сребърен медал. На традиционния турнир в Симеоновград участваха състезатели от цялата страна.

публикувано на 08.10.24 в 15:33

Музеят в Ардино привлича все повече туристи

Ръст на туристите, посетили общинския музей в Ардино, с близо 60% отчитат от общината в родопския град.  В музея, на площ от 600 квадратни метра, са разположени четири експозиции. Посетителите могат да разгледат Музей на тютюна, етнографска сбирка, разкриваща бита и културата на местното население,  османски период и Възраждане,..

публикувано на 08.10.24 в 14:44