Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В област Смолян се провежда полицейска операция срещу купения вот

Снимка: ОДМВР-Смолян

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, и противодействие на конвенционалната престъпност, стартира в ранните часове на днешния ден на територията на Смолянска област. В операцията участват екипи от "Охранителна полиция", "Икономическа полиция", "Криминална полиция", „Пътна полиция“ и прилежащите Районни управления към ОДМВР – Смолян, както и служители на Зоналното жандармерийско управление – Пловдив, и екипи на Държавно горско стопанство Смолян, които се включват в проверките за контрол върху незаконна сеч и добив на дърва за огрев.

Действията са насочени към предотвратяване на евентуални нарушения на изборното законодателство и осигуряване на реда по време на предстоящите избори. Проверките обхващат търговски обекти, заложни къщи, кредитни институции и други места, за които съществува риск от свързани с изборния процес нарушения, както и моторни превозни средства и лица.

За засилване на контрола са изградени контролно-пропускателни пунктове (КПП) на територията на областта, където се проверяват преминаващите превозни средства.

Комисар Иван Демирев, началник на "Охранителна полиция" в областната дирекция, разясни в началото на операцията нейния ход. Той призова гражданите да съдействат, като подават сигнали при съмнения за нередности и да проявяват търпение при проверките, които са част от мерките за осигуряване на сигурност и спокойствие по време на предстоящите избори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Контрабанда на кокаин за над 2 млн. лв. е спряна на "Капитан Андреево"

Митничари са открили 13 028 кг кокаин, укрит по тялото на мъж, който пътувал като втори шофьор на товарен автомобил, излизащ от страната през Митнически пункт "Капитан Андреево". Случаят е от 9 октомври, когато на границата пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, в който заедно с водача – като втори шофьор пътувал мъж с инициали М.М. – турски..

публикувано на 11.10.24 в 16:14

Без тържествена сесия и нов почетен гражданин ще премине празникът на Кърджали 21 октомври

Без тържествена сесия на Общинския съвет и без връчване на званието Почетен гражданин на Кърджали ще премине тази година празникът на града 21 октомври - Деня на освобождението от турско владичество по време на Балканската война и включването му в пределите на модерната българска държава. Причината за отпадането на две от ключовите събития в празничния..

публикувано на 11.10.24 в 13:05

Бизнес и работодатели нямат консенсус за минималната работна заплата

Няма консенсус между бизнеса и синдикатите по темата за увеличаването на минималната работна заплата от догодина. Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда проекта на правителствено постановление за повишение на това възнаграждение от 1 януари на 1077 лева вместо сегашните 933 лева. Според Кодекса на труда размерът на минималната заплата..

публикувано на 11.10.24 в 12:46
Хасан Азис

Хасан Азис: Има безпрецедентен натиск и ограничаване на основни човешки права от държавни органи

Предприели сме действия и сме подали жалба с искане и настояване мярката за неотклонение "подписка" да отпадне, заяви в ефира на Радио Кърджали бившият кмет на общината Хасан Азис. Припомняме, че той беше привлечен като обвиняем заради надвишаване "с малко повече от 8 хиляди лева на прага за обявяване на обществена поръчка за почистване на дере в..

публикувано на 11.10.24 в 12:32

Земетресение от 5.2 по Рихтер е регистрирано в Черно море до Турция

Земетресения с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер е било регистрирано минути преди 11 ч. в Черно море. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, трусът е бил с дълбочина 10 километра - на около 150 километра от турските окръзи Зонгулдак и Бартин.

публикувано на 11.10.24 в 12:15

България е на четвърто място в Европа по затлъстяване при децата

Близо 40 процента от детското население в България е с наднормено тегло. А страната ни е четвърто място по затлъстяване в Европа. Сред основните причини е заседналия начин на живот и прекаленото застояване пред телефони, компютри и телевизионни екрани. Начинът на хранене и лесният достъп до висококалорични и богати на захари храни също оказват влияние...

публикувано на 11.10.24 в 12:11

Задържаха мъж, посегнал на жена си

За семеен скандал в условията на домашно насилие жител на село Чорбаджийско е задържан в Районното управление в Кирково.  Около 22,30 часа в четвъртък 56-годишен мъж предизвикал конфликт, отправил заплахи и ударил жената, с която живее в къща в село Чорбаджийско.  След намеса на полицейски служители мъжът е задържан за срок до 24 часа.  По случая е..

публикувано на 11.10.24 в 11:41