Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АРДА U16 продължава с победите в Елитната група до 16 година

Отборът на АРДА U16 продължава с победите в Елитна група до 16 година. В среща от 10-ти кръг на първенството младите таланти на АРДА спечелиха убедително с 5:0 домакинството си на Звезденбург Бургас U16 и така се доближиха само на 2 точки от 6-тия Славия. Освен АРДА U16,още Национал, Дунав и ЦСКА са отборите,които водят битка за местата от 6-то до 8-мо.

Този сезон БФС направи промени в регламента и след първия полусезон първенството се разделя на първа и втора осмица.

Резултатът в срещата със Звезденбург U16 бе открит още в 2-ата минута, след като при едно страхотно центриране от корнер на Хакан Йълмаз Даниел Чаушев с глава насочи топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на гостите. Това бе и първото попадение за десния защитник през сезона, който през лятото се завърна в родния си клуб от Академията на Ботев Пловдив, и дори записа мачове за юношеския национален отбор на България до 16год. през изминалия сезон. Със силните си изяви в последните мачове той дава заявка ,че отново може да се завърне в националната селекция.

Втория гол за отбора на АРДА отбеляза Емре Шабан в 33-ата минута, след като бе изведен от капитана Беркай Осман сам срещу вратаря, и не сгреши.

До края на полувремето шансове за гол имаше отново пред Емре Шабан и Беркай Осман, и Радослав Коев, които пропуснаха. През втората част нашият състав продължи да доминира и отбеляза нови три гола. Като изключително силно представяне записаха играчи , които се включиха от скамейката, като Мартин Узунов, който се разписа и направи асистенция.

Веселин Попов също бе точен, след като се появи на терена, а Ерен Кьоров отбеляза 5-тия гол. Мерт Мустафа се отличи с асистенция за гола на Веселин Попов,а Илиан Божков нацели горната греда. Голът на Мартин Узунов бе в 70-ата минута, след топовен изстрел, Веселин Попов отбеляза в 75-ата минута, след страхотна асистенция на Мерт Мустафа. След страхотен рейд почти от центъра Ерен Кьоров отбеляза в 83-ата минута.

Интересен факт е, че и за петимата голмайстори това бяха първи попадения за този сезон, а петте гола бяха отбелязани от петима различни футболисти, което е доказателство, че всички 23-ма състезатели от отбора имат значителен принос за силните игри на отбора. Поредна суха мрежа записа и вратарят Радостин Жеков, който само преди няколко седмици навърши 14 год , но вече има 4 сухи мрежи, в 9 изиграни мача. Продължава и силното представяне на отбора в дефанзивен план, като след този кръг имаме едва 6 допуснати гола, втори най-добър показател в първенството след Лудогорец, а на 3-то и 4-то място се нареждат Академиите на Ботев и Септември с по 7 попадения. В следващия кръг АРДА U16 има трудно гостуване на Левски U16 в София на 26.10. от 14:30 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Локомотив (София) - Крумовград завършиха с равенство 0:0

Отборите на Локомотив София и Крумовград завършиха при равенство 0:0 в столицата в среща от отложения осми кръг на футболната Първа лига. Със спечелената точка Крумовград заема девето място във временното класиране с 14, колкото има и осмият ЦСКА 1948, който обаче е с два мача по-малко. Гостите от Крумовград записаха второ поредно..

публикувано на 19.10.24 в 17:40

Международен детски турнир в Кърджали

По случай празника на гр. Кърджали, ръководството на ПФК Арда, организира международен детски футболен турнир за "Купата на кмета".  Надпреварата ще се проведе на 20 октомври на изкуствения терен, който се намира в непосредствена близост до Арена Арда. Началото на турнира ще бъде в 9:30ч., а победителите ще получат специални награди, информират от..

публикувано на 17.10.24 в 13:20

Кърджалиецът Аксел Исмаил стана шампион по мотоциклетизъм на писта

36-годишният Аксел Исмаил от Кърджали стана републикански шампион по мотоциклетизъм на писта за 2024 г. в клас SSP 600 кубика.  Аксел Исмаил се състезава в отбора на  „Ем енд джи моторспорт“. Той има многобройни участия в Източноевропейски шампионат по мотоциклетизъм.  Само за тази година е участвал в 8 кръга на републикански състезания, като в 6 от..

публикувано на 11.10.24 в 11:29

Арда бокс тренират вече в комфортна среда

Треньорът на спортистите от Арда бокс Стоян Узунов сподели, че вече тренират при много по-комфортни условия, но с настъпването на есенно-зимния сезон се очертава необходимостта от климатик. 

публикувано на 10.10.24 в 15:54

„Юнак” победи “Орфей” с 4:2

Отборът на „Юнак” от Ардино победи “Орфей” (Девин) с 4:2 в среща от 5-ия кръг на „А“ Междуобластното първенство на Кърджали - Смолян. Хеттрик за домакините отбеляза Енер Джебеджи, а четвъртият гол бе дело на Берк Байрям. Точни за гостите от “Орфей” бяха Емил Янков и Александър Белилов.  В следващия кръг „Юнак“ приема тима на „Родопи” от Момчилград...

публикувано на 07.10.24 в 10:35
Снимката е илюстративна

С 3 гола ''Саяна''Хасково надигра ''Родопа'' Смолян

''Саяна'' Хасково надигра в домакински мач ''Родопа'' Смолян  с 3:0 в срещата  от десетия кръг на ЮгоизточнатаТрета лига. Веселин Марчев откри мача с попадение в 21-ата минута. Малко след това хасковския тим изпълни корнер, топката попадна у техен футболист, който стреля в напречната греда. В началото на второто полувреме, Радослав Узунов си вкара..

публикувано на 06.10.24 в 14:23

Футболистите на АРДА U15 се наложиха с 2:0 над връстниците си от Марица

Младите таланти от школата на АРДА U15 се наложиха с 2:0 над връстниците си от Марица, в среща от 4-ти кръг на първенството Зона Пловдив. Двубоят започна отлично за възпитаниците на Ерай Салиф, които откриха резултата след много точен удар на Божидар Николов в 10-ата минута. Малко след това при нова атака за АРДА малко недостигна..

публикувано на 06.10.24 в 10:17