Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На ГКПП "Кулата" е задържан ТИР с около шест милиона къса цигари без бандерол

Снимка: БГНЕС

Цигарите са били скрити в панели за изолация. Изработката на тайниците е била перфектна. На брифинга главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на агенция "Митници" Румен Данев дадоха повече информация за специализираната операция и евентуалните щети от невнесени данъци и акцизи. Светлозар Лазаров поясни:

При щателната митническа проверка вече са намерени около 600 мастербокса цигари или това са около шест милиона къса. Образувано е митническо  дознание, уведомена е компетентната прокуратура, водачът на лекия автомобил е задържан за 24 часа. Това е третият случай само от началото на годината за задържани големи количества цигари без съответния акцизен бандерол и наистина имаме един добър интегриран модел.

Румен Данев допълни: А избегнатият акциз, понеже не сме свършили, както виждате, съвсем с окончателното броене, но е приблизително на  стойност около 900 хиляди лева, а те най-вероятно са вкарани на територията на общността. Ние направихме и една сметка при 30 стотинки производствена стойност избегнатите мита, ДДС и акциз са над милион и 150 хиляди.

Контрабандните цигари са пътували от Гърция за Румъния. Марката показва, че са кипърско производство. Все още не се знае дали са фалшиви или оригинални.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!