Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бащата на отвлеченото момче: Все още не са ни поискали откуп

Все още не е поискан откуп за отвлечения снощи Румен Гунински, съобщи пред "Хоризонт" бащата на отвлеченото момче. Инцидентът стана малко преди 20:00 снощи в района на Националната спортна академия „Васил Левски”. Директорът на столичната полиция Валери Йорданов заяви, че сигналът за отвличането е бил подаден на телефон 112, от гражданин който е видял всичко от балкона на апартамента си. Мястото, на което е станало отвличането, е едно от най оживените в „Студентски град".  По първоначална информация похитителите са били четирима души. Движили са се със бял микробус, а по думите на хора в района - част от тях са били маскирани като полицаи. Похитеното момче е било отвлечено пред очите на негов приятел, с когото се прибирали заедно.
22-годишният студент Румен Гунински е син на бизнесмен, който също се казва Румен Гунински и  е общински съветник от БСП в Правец. Името му се свързва с туризма, занимава се и с бизнес с горива и строителство в Правец и Ботевград. Полицията издирва микробуса на похитителите Разпитани всички свидетели, а на мястото на инцидента се извършва повторен оглед. Към момента все още няма поискан откуп за отвлечения снощи студент Румен Гунински, каза пред "Хоризонт" бащата на похитения студент. Естествено , напълно нормално е, че човекът е притеснен и много объркан, но въпреки всичко има надежда, че случаят ще завърши положително и синът му -22-годишният Румен  ще се завърне жив и здрав при своето семейство.  /Интервюто с бащата на отвлеченото момче чуйте в звуковия файл/
Междувременно се появи и предположение, че има голяма вероятност отвличането да е дело на същата група, която на 28-ми март тази година  отвлече  бизнесмена Киро Киров. Дни по-късно на 6-ти април от близките на похитения бе поискан откуп . На 13-ти април Иван Киров, син на похитения, съобщи, че е платил откуп за баща си. Така на 14-ти април държания в 17-дневен плен Киро Киров е освободен в добро здравословно състояние. Друг случай на отвличане от тази година е бизнесменът Вене Сотиров, който бе отвлечен по светло на 16-ти април тази година. Според свидетели на инцидента Сотиров е нападнат и качен в кола с полицейски обозначения, а похитителите са облечени в униформи на Жандармерията. И до днес бизнесменът е в неизвестност и се издирва. На 9-ти  януари трима маскирани похители отвлякоха Юлиян Лефтеров, който има регистрации в полицията за кражби на коли. На 22-ри  май 2008 година в София пък бе отвлечен президентът на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев. На 11 юли 2008 г. - деня на предаване на част от поискания от похитителите откуп Бончев е осовбоден, но за заложник бе взета съпругата му Камелия Бончева, която бе открита на 30-ти юли жива и в добро здравословно състояние в Казичане. На 6-ти март 2008-ма година пък бе отвлечен шефът на най-голямата фирма за доставка на строителни материали по Южното Черноморие Стоян Стоянов докато паркира автомобила си в подземния гараж на кооперацията, в която живее. Издирването протече без успех. Така на18-ти октомври тази година той бе открит убит. Стана ясно, че в основата на деянието стоят бизнес интереси.

 

 

По публикацията работи: Георги Софронов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна