Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още мнения и реакции по казуса "Румяна Желева"

Темата на седмицата: представянето на Румяна Желева в ЕП, породи разнопосочни реакции и оценки
Снимка: БГНЕС

Олимпи Кътев, секретар на НДСВ, каза в предаването "Неделя 150", че явно премиерът Бойко Борисов е бил подведен, дори и с декларацията на Румяна Желева. Според него, ако се прочетат документите, се виждат "лутания в действията на г-жа Желева във времето", а сега Борисов трябва да "сърба попарата". Сценарий няма, още по-малко НДСВ е в такъв сценарий, подчерта Кътев. По думите му е обидно да дадат на нашия кандидат-комисар резултат единица.

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров, е имало организиран сценарий от депутатите на БСП и НДСВ по казуса "Желева", а включването на чуждестранни издания в подобна кампания не било толкова трудно. Кампанията беше отмъщение, че Меглена Кунева не е посочена за кандидат-комисар, а внушението, че Желева е некомпетентна, е част от кампанията, че тя е неподходящият кандидат, посочи Сидеров.

Филиз Хюсменова, заместник-председател на ДПС отбеляза, че вече три години сме член на ЕС, а някои хора не са наясно с функционирането му. По думите й, ситуацията с българската кандидатура е била подценена и е трябвало да се проверят всички факти. Хюсменова каза пред "Хоризонт", че представянето на нашия кандидат не е било убедително, от залата е имало натиск, а това не е помогнало на Желева "да се съсредоточи".

В коментар за исканата оставка на Румяна Желева като външен министър, лидерът на БСП Сергей Станишев изтъкна, че ако Желева не бъде избрана за еврокомисар, стои въпросът може ли при тази слаба компетентност тя да бъде външен министър на България.  
/Я.Б./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени