Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Велислава Попова

Велислава Попова: Медиите имат точка, до която могат да стигнат. Следващата зависи от институциите

"Казусът "Нотариуса“ отново показа, че в съдебната система съществуват опасни и нерегламентирани връзки . Това заяви пред БНР Велислава Попова, главен редактор на вестник "Дневник“. "Зад него стояха, със широко затворени очи, институциите...

публикувано на 18.02.24 в 14:21
адвокат Ина Лулчева

Адв. Ина Лулчева: "Нотариуса" е материализиране на зависимостите в съдебната система, съществуващи от години

Занимаваме се с групата на Мартин Божанов като някакво изключително явление, след като всички факти за нея са ясни. Това заяви пред БНР адвокат Ина Лулчева. "Започваме да коментираме проблемите в съдебната система, когато се случи едно убийство...

публикувано на 18.02.24 в 14:05
Явор Божанков

Явор Божанков: Ако ВСС и прокуратурата действаха адекватно, нямаше да има комисия "Нотариуса" в НС

Ако ВСС и прокуратурата можеха адекватно да се справят със ситуацията, комисията в НС по случая с Нотариуса нямаше да съществува .  Това каза пред БНР депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков и подчерта, че анкетната парламентарна комисия е натоварена с..

публикувано на 18.02.24 в 12:19
Тодор Тагарев

Тодор Тагарев: Член 5-и е в сила, това е посланието от Мюнхенската конференция

Член 5-и от договора за НАТО е в сила, това е посланието от Мюнхенската конференция. И никой не го поставя под въпрос . Това заяви пред БНР министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев, който е част от българската делегация на Мюнхенската конференция...

публикувано на 18.02.24 в 11:09
Теменужка Петкова на заседанието на Комисията по бюджет и финанси на НС -  20 юли 2023 г.

Теменужка Петкова: МВнР не може да бъде канал за реклама на която и да е политическа партия

Нашата цел в никакъв случай не е избори 2 в 1. България няма необходимост от избори. България има нужда, да има диалог между партиите в управлението и да работим в интерес на страната. Но ако продължават да се правят такива разделителни линии..

публикувано на 11.02.24 в 13:36
Христо Иванов

Христо Иванов: Ако сме отговорни и политически зрели, няма причина да отиваме на избори

" Пред това управление и пред България стои един много важен въпрос и той е дали ще съумеем да покажем на себе си и на партньорите си навън, че можем да установим на своя територия законност и здрави институции, което означава да се преборим с..

публикувано на 11.02.24 в 12:40
Мирослава Тодорова

Съдия Мирослава Тодорова: Пробив е, че политическата система позволи да се говори за смяна на модела

Ние сме в извънредно тежка ситуация, но тя не е възникнала сега, предупреди съдия Мирослава Тодорова в интервю пред БНР. В предаването "Неделя 150" тя коментира случващото се в съдебната система, посоката на промените и конкретни случаи, като..

публикувано на 11.02.24 в 12:39