Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Дечев: Познавам положителните страни на Алексей Петров

Снимка: БГНЕС

"Познавам Алексей Петров от второто тримесечие на 2003г.. Много хора от Иван Костов до главния прокурор Борис Велчев казаха, че той има много силни и положителни страни. Аз, за добро или за лошо, го познавам от неговите силни, положителни и креативни страни." Това заяви в предаването "12+3" зам.-председателят на управителния съвет на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев. Той допълни, че е бил в постоянен контакт с Петров и би било странно, ако заместник-председателят и изпълнителният директор, Алексей Петров, не контактуват.
"Работехме в един добър екипен стил. Алексей Петров е инициатор за създаване на системата за микрокредитиране в съюза. Той беше инициатор да се предложи на Милен Велчев /министър на финансите в правителството на Симеон Сакскобурготски б.р./  система за създаване на гаранционен фонд за кредитиране на малкия бизнес", допълни Дечев.
По повод присъствието на Петров в надзорния съвет на Националния осигурителен институт /НОИ/ Дечев каза, че там държавата има пълен контрол и че броят на представителите на държавата е равен на броя на представителите на синдикатите и работодателите взети заедно. Според Дечев са се казали откровени глупости, че този съвет може да опрощава дължими осигурителни вноски. "Може само да се разсрочва", уточни Дечев.
По повод познанството му с Марчело Джотолов, единият от задържаните в акция "Октопод", Дечев уточни, че е миноритарен акционер във фирма "Айда 96" и има 30% от капитала й, а 70% принадлежат застрахователна компания "Лев инс", а Джотолов е управител на фирмата. В момента фирмата се управлява от пълномощник, уточни Дечев.
По повод връзката му с полицейския синдикат, Дечев каза, че е общоизвестно, че полицейският синдикат е създаден в интернет. "Един от форумите, на който аз съм активен участник и модератор даде гостоприемство на част от служителите на полицията, за да могат да обсъждат", каза още той. Дечев допълни, че всички консултации, които е дал на синдиката са достъпни в интернет. "Аз съм съветвал председателя на КНСБ, съветвам синдикалисти, съветвам и работодатели, никой не ме е съветвал да съветвам", беше категоричен експертът.

/Л.Ц./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна