Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два български проекта бяха наградени на конкурс за ваканционни имоти в Русия

Два български проекта бяха наградени на първия в Русия конкурс за най-добри ваканционни имоти. Според организаторите страната ни е най-предпочитана от руснаците дестинация за купуването на недвижима собственост в чужбина.

От общо 250 проекта за финала на конкурса се класираха 18, три от които в България - два по Черноморието - в Созопол и в Шкорпиловци - и един в Пампорово.

Българските ваканционни имоти са популярни в Русия най-вече заради отличното съотношение цена-качество, тяхната достъпност и незначителната езикова бариера, смята Маню Моравенов, който получи Златната награда за най-добър български проект.

"Руснаците, не е тайна, приемат България за много близка страна. И това е наш плюс. Сега в условията на криза това са единствените останали сериозни чуждестранни инвеститори във ваканционни имоти не само по Черноморието и планинските курорти, но и в жилищните проекти в големите градове", каза Моравенов.

Първият в Русия конкурс за недвижими имоти в чужбина бе организиран от московския филиал на авторитетното британско издание "Homes Overseas", което от 35 години следи тенденциите на този пазар по света.
По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна