Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Лечков: "Искат ми оставката? Добре, аз оставам ... кмет"

Снимка: БГНЕС

Кметът на Сливен Йордан Лечков, срещу когото бяха повдигнати 7 обвинения, на пресконференция днес поиска отвод на съда по делото срещу него и заяви, че е бил грешно разбран, че ще подаде оставка, предаде за "12+3" кореспондентката на Българското национално радио в Сливен Щиляна Василева. "Искат ми оставката? Добре, аз оставам ... кмет", каза Лечков. Той е убеден, че в прокурорското обвинение има личен мотив, както и икономико-политически интереси. Според него обвинението е несериозно, определи го като "сливенски цирк" и добави, че очаква нови обвинения.

Лечков изреди и десетина имена, които воюват срещу него - от наблюдаващия прокурор Пламен Стефанов, който бил катаджия и не знаел да пише обвинения, през бившия му опонент за кметския пост Галин Кънчев, който продавал ориз и олио с изтекъл срок на годност, до бившия председател на Общинския съвет в град доц. Иван Андреев, който го нарекъл в медиите "крадец" и го призовал да върне милионите на гражданите. "Те даже са си харесали ден да ме арестуват", оплака се градоначалникът. Според него общинската администрация готви стачка, за да го защити. От 2 месеца общинските служители работели в ненормална обстановка, под натиска на обиски и разследвания за безстопанственост, добави той. Лечков обеща до 2011 г. да бъдат оправени всички водопроводни и канализационни мрежи в града.

Какви са мотивите на кмета на Сливен за отвод на съда, къде вижда той конфликт на интереси, как върви подписката срещу него и депутатката Десислава Танева и какви са планираните действия на организаторите на подписката можете да чуете в звуковия файл с репортажа на Щиляна Василева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна