Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваньо Танов: "Краун Ейджънтс" не си заслужава парите"

Снимка: БГНЕС

Дейността на фирмата "Краун Ейджънтс", която бе консултант на българските митници по времето на предишните 2 правителства, не е достатъчно ефективна, коментира директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, след като изнесе лекция на тема "Дейността на Агенция "Митници" в условията на криза" пред студенти от Университета за неционално  световно стопанство (УНСС). Според Танов финансовият министър трябва да реши дали да прекрати въпросният договор с консултантската фирма. "Неговото мнение съвпада с мнението и на Агенция "Митници", и на Националната агенция по приходите (НАП) ... Не знам какво преди е правила "Краун Ейджънтс", но откакто аз съм в агенцията, сумата, която получават, е доста сериозна и не си заслужава да се плаща", каза Танов. Според него при положение, че има договор с частна фирма, решението принадлежи на правителството. "В края на краищата този, който плаща музиката, определя и правилата ... За тези години досега не е ли имало контрабанда, досега тази структура, която беше на агенцията, те не я ли видяха, че не е удачна и води до разточителство", попита той. Той посочи, че липсва предложение от фирмата как да бъде преструктурирана агенцията.

Като добра практика на новото ръководство директорът на Агенция "Митници" посочи освобождаването от всички ненужни структури като отпадането на РМД-тата и увеличаването на минималната работна заплата от 390 на 600 лв. Очаква се до края на годината да има и още едно увеличение.

Нужно ли е създаването на митническо разузнаване и митническо разследване в страната и какви успехи отчитат митниците можете да чуете в звуковия файл с репортажа на Даниел Инков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени