Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Галъп”: Увеличават се негативните оценки за Бойко Борисов

Снимка: БТА
Независимо, че феновете на премиера Бойко Борисов са запазени, за пръв път този месец регистрираме и отчетлив ръст на тези, които са му противници и дават негативни оценки. Това съобщи в предаването „Преди всички” Марчела Абрашева от „Галъп Интернешънъл” по отношение на новите социологически данни от националнопредставително изследване, което ще бъде представено днес. Тя посочи, че Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Меглена Кунева, Кристалина Георгиева и Георги Първанов продължават да са в първата петица на одобрение. Всеки втори българин харесва тези хора, добави Абрашева.
Общественото мнение е категорично, че не е добре и президентът да бъде от ГЕРБ и конкретно Бойко Борисов да се кандидатира, подчерта Абрашева. Тя изтъкна също, че Меглена Кунева ще бъде много силен противник на ГЕРБ.

Има сфери, в които хората са трайно недоволни – това цени, материално положение, здравеопазване, образование. Ако там имаше някакви очаквания ГЕРБ нещо да промени, те са умрели безвъзвратно. Там недоволството е трайно от години. Има някои други неща – престъпност, борба с корупцията, отношения с ЕС, отношения с Русия, където в рамките на цялата минала година управлението на ГЕРБ бележеше устойчиво преобладаване на положителните над негативните оценки. Все още хората продължават да дават малко повече позитивни оценки, но има обща тенденция на спад на всички позитивни оценки, свързани с управлението на ГЕРБ, коментира още Марчела Абрашева.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна