Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трагедията с бургаския автобус отекна сред шофьори и пътници на софийската автогара

Снимка: БГНЕС

Различни са предположенията на професионалните водачи за причините за катастрофата на автомагистрала "Тракия". Надделява мнението, че пътят при разклона за Хисаря е в лошо състояние и това може да е една от причините за инцидента.

Шофьори на автобуси и пътници на Централната автогара в София коментираха трагичната катастрофа, отнела осем човешки живота. Един от водачите на междуселищни автобуси посочи, че животът на неговия колега, който катастрофира на автомагистрала "Тракия" е съсипан завинаги. Да убиеш един човек е много, камо ли за осем. И то е неволно, не е искал. Аз не тръгвам с мисълта, че ще стане нещо, аз тръгвам с мисълта да отида и да се върна. Имам си семейство.Трябва да си го гледам.

Някои от водачите на автобуси напомниха за качеството на гумите. Според тях се продават гуми с недобро качество, а всеки гледа да купува евтини гуми, защото една хубава гума за автобус струва от 500 до 1000 лева, а те са 6. Шест хиляди лева при тези цени, на които возят нашите шефове, не оправдават средствата.

Някои от пътниците пък отбелязаха, че често шофьорите на автобуси дори да знаят, че превозват хора, правят неща забранени от Закона за движение по пътищата.

Още мнения можете да чуете в звуковия файл с репортажа на Надежда Николова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна