Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Лозанов: БНР се намира в период на устойчиво развитие

Снимка: БГНЕС

Българското национално радио се намира в период на устойчиво развитие. Това заяви председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов след като беше приет отчетът за работата на медията за последните шест месеца. В документа се отбелязва, че БНР е разширило своите лидерски позиции като привлича в аудиторията си все повече млади хора. 

Българското национално радио е оставило зад гърба си тежкия период на техническите и технологични реформи и ще продължи с програмните промени, за да гарантира развитието на аудиторията си. Това заяви в отчета генералният директор Валери Тодоров като цитира последните социологически данни:

БНР чрез своите програми само е затвърдило още повече лидерските си позиции. Вече сме и програмен, и технически, технологичен лидер на радио пазара и отбелязваме чувствителни промени в профила на аудиторията с привличане на повече млади хора, на повече интелигентна публика и особено на хора с нова технологична нагласа.

Според цитираните данни, програма "Хоризонт" е медиен лидер в столицата като налага нова естетика в музикалната среда:

Лидерската позиция на "Хоризонт" на софийския ефир вече се очертава със значима дистанция пред останалите радиостанции -и по информационните, и по музикалните линии.

По повод предстоящите избори наесен, генералният директор увери СЕМ, че БНР има активно работещ механизъм за защита на плурализма в мненията:

Програмите ни са защитени от субективен подход на колегите.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени