Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешно премина операцията на Виктор Ангелоев

Успешно премина операцията на журналиста от БНР и водещ на новините Виктор Ангелоев във Военномедицинската академия. Той бе подложен на модерна миниинвазивна безкръвна процедура за лечение на аневризма. Интервенцията бе извършена от д-р Мирослав Лилов, началник на ангиографското отделение и доцент Тихомир Евтимов, началник на клиниката по неврохирургия във ВМА. Специално за процедурата от Полша пристигна професор Роберт Южкат от Познанския медицински университет, изтъкнат специалист по интервенционална рентгенография, който помага на българските си колеги още от въвеждането на метода у нас.

Ендоваскуларното лечение се прилага за първи път в България от специалистите на ВМА от февруари 2007 година. До днес методът рутинно се извършва единствено в тази болница.

Екипът на програма "Хоризонт" благодари на лекарите, извършили процедурата, както и на началника на Военномедицинската академия генерал Стоян Тонев и на министъра на отбраната Аню Ангелов за съдействието им за лечението на Виктор Ангелоев.

Благодарим и на всички, които преведоха пари по сметката за животоспасяващата операция. Кампанията по събирането на средства продължава. Номерът на сметката е публикуван на сайта на БНР.

По публикацията работи: Мая Данчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени