Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СК иска обяснение от премиера за спрения от Световната банка заем за БДЖ

Снимка: БГНЕС

Последно обновена: 10:52 часа

Синята коалиция настоя премиера Бойко Борисов да обясни пред парламента ситуацията със спрения от Световната банка заем за реформа в БДЖ. Това каза в декларация от името на парламентарната група Иван Костов.

Реформите в железниците са били спрени от министър-председателят Бойко Борисов след среща с транспортните синдикати и кашата е забъркана на най-високо ниво, каза Иван Костов.

По думите му още на 19 май, когато в Парламента е гласувана смяна на министъра на транспорта Александър Цветков, той предупредил, че Световната банка ще откаже парите за БДЖ. Според Иван Костов железницата е стратегически въпрос на националната сигурност и премиерът трябва да отговори как правителството ще води политиката на национална сигурност. Сините се интересуват как Министерският съвет ще възстанови и запази железопътния транспорт, който е от изключителна важност за европейските транспортни коридори и интермодалните връзки:

Кой ще даде отговор на тия въпроси? Нека дойде министър-председателят, ако не дойде министър-председателят да каже какво ще прави правителството, ние от Синята коалиция ще внесем питане и ще поискаме разисквания. Ще призовем всички парламентарни групи да се включат.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна