Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валерия Велева представя новия вестник "Преса"

Снимка: Архив

Валерия Веева - зам. главен редактор на новия вестник "Преса", каза в предаването "12+3", че тиражът на "Преса" се е изчерпал от рано тази сутрин. До 9.30 ч. са продадени 50 хиляди броя.

От утре ще вдигаме тиража. Оказа се, че има нужда от такъв сериозен вестник - коректен, смислен, каза още Валерия Велева. Тя обясни, че ще имат собствени новини, които в другите вестници няма да ги има. По отношение на финансирането каза, че нямат нищо общо с двете големи вестникарски групи. И не искат да влизат в медийната война между тях. Тя навреди на българската журналистика. Няма банки, октоподи, политически сили в нашата медия, заяви Велева.

В първото интервю с премиера за вестника - в пъвия ден на новата година той казва, че ГЕРБ няма да предизвика предсрочни избори. А журналистката допълва: Аз смятам, че това би било признание, че не си е свършил работата. Той е честолюбив човек. Между премиера и новоизбрания президент има договорка  Националната разузнавателна служба да премине към кабинета. И други министър-председатели са искали да направят това нещо. Предполагам, че новият президент няма да се еманципира от изпълнителната власт и това с разузнаването ще бъде първият пробив.

Цялото интервю на Людмила Железова  с Валерия Велева можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна