Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габровски села нямат ток, бедствено остава положението в Тетевен

Снимка: БГНЕС

Четвърти ден остава в сила бедственото положение в община Тетевен. Най-засегнато е село Малка Желязна, където само една трета от домакинствата имат ток. Междуселските автобуси не се движат, а училищата в общината са затворени.

Много потребители в габровски села също все още са без ток. Електроподаването нa средно напрежение за всички населени места в общината е възстановено, но заради авариите с ниското напрежение захранване до къщите не е пуснато.

Вече шести ден в Мичковци и околните села остават къщи без ток. Хората недоволстват.

Защо няма ток, какво направиха. И засега има още села, в които също няма ток. Защо се появява в медиите, че е възстановено. Как ще е възстановено в Габровския регион, като не е възстановено. То не е само ток, то и до вода опира, каза кметският наместник на Мичковци Стефан Големанов.

Той обясни, че най-много са проблемите по мрежата в селата Междене и Узуни, където вече екипите работят по отстраняване на авариите по ниското напрежение.

Две бригади са в региона и обещават до тая вечер 90% поне от хората да са напълно нормално. Не е проблемът толкова в хората, които работят, колкото на управленски решения. Текущи ремонти, поддръжка, подмяна на проводници, просеки - две-три, да не кажа четири години, никъде не е извършвано, каза Големанов.

Информация на кореспондентите на БНР Стела Бочева и Велина Махлебашиева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени