Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анализатори: Трябва да сме част от процесите в Европа

Снимка: БГНЕС

Преди обсъждането на конкретните параметри на европейския фискален пакт в предаването "Нещо повече" Светлин Танчев, депутат от ГЕРБ и член на комисията по европейските въпроси и преподавателят в УНСС д-р Петър Чобанов коментираха бъдещите правила в общността.

Според Танчев за преки дивиденти от присъединяването на България към този договор в момента не може да се говори. Но всички трябва да се обединим около това да бъде заздравен ЕС. Ако не се включим, се отдалечаваме от по-голяма ни интергация с ЕС. Все още Европа не е стигнала до финално обсъждане. Това ще се реши на 30 януари. Но вие виждате, че ние от една година изпреварваме събитията и прилагаме мерки, които в момента се прилагат на европейско ниво, е мнението на Танчев.

От своя страна д-р Петър Чобанов допълни, че за да сме активна част от ЕС, трябва да участваме и в процесите, които се развиват там. Този договор трябва да фиксира една рамка от правила, в които център да бъде бюджетната дисциплина. Не можем да очакваме директна финансова изгода, съгласи се Чобанов.

В звуковия файл можете да чуете коментарите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна