Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" е на финал след драма с дузпи в Мадрид

Снимка: Архив

 

"Байерн" Мюнхен елиминира "Реал" Мадрид след изпълнение на дузпи пред около 70 000 зрители на стадион "Сантияго Бернабеу" и се класира за финала на Шампионската лига по футбол на 19 май на своя стадон в Мюнхен, където ще играе срещу английския "Челси".

Домакините поведоха в резултата още в 6-та минута, когато след центриране на Анхел Ди Мария защитникът на гостите Давид Алаба спря топката с ръка и главният съдия Виктор Касай отсъди дузпа. Зад бялата точка застана португалският нападател Кристиано Роналдо, който с хладнокръвно изпълнение откри резултата - 1:0 за "Реал". В 14-та минута португалската суперзвезда на мадридския отбор Кристиано Роналдо се възпозва от грешка на защитата на гостите и с техничен удар от границата на наказателното поле изпрати топката в долния десен ъгъл на Мануел Нойер за 2:0. Това бе гол номер 10 на Кристиано
Роналдо в 11 мача от тазгодишното издание на Шампионската лига. В 26-та минута бразилският защитник на домакините Пепе спря непозволено Марио Гомес в наказателното поле и съдията Виктор Касай отсъди втора дузпа в мача, този път в полза на баварците. Холандският нападател Ариен Робен бе точен при изпълнението на дузпата и по този начин се реваншира за изпуснатата дузпа срещу "Борусия" Дортмунд в германското футболно първенство, с което на практика лиши "Байерн" от шампионската титла в Бундеслигата.

Второто полувреме премина при равностойна игра, а в продълженията и двата отбора предпочетоха да не рискуват. При изпълнението на дузпите и двамата вратари демонстрираха своята висока класа. Мануел Нойер спаси ударите на Кристиано Роналдо и на влезлия като резерва бразилец Кака, а от своя страна испанският национал и световен и европейски шампион Икер Касияс спаси ударите на Тони Кроос и на капитана на баварците Филип Лам. Серхио Рамос би над напречната греда, а Бащиан Швайнщайгер се превърна в герой на мача, вкарвайки решаващата дузпа - 3:1 за "Байерн".

Така "Байерн" Мюнхен, който досега 4 пъти е бил европейски клубен шампион, на 19 май на своя стадон в Мюнхен ще има възможност за пети път да спечели най-авторитетния европейски клубен турнир.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна