Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подпомагат животновъдите по нова схема с част от парите от Катар

Снимка: БГНЕС

Нова схема за подпомагане на животновъдите ще бъде приложена с част от средствата, които ще вложи Катар в Българската народна банка. От тези средства българските животновъди ще получават заеми, но ще ги връщат чрез продукция, обясни премиерът Бойко Борисов:

Дават се пари за фураж на производителите, които след една година го връщат с агнета, телета или пилета. Парите, които са на депозит в БНБ банка от страна на Катар, част от тях да отидат в Българската банка за развитие, а вече от там нататък ще изградиме предприятие, то го има в Троян, което да оперира със средствата и съответно да ги раздава на малките и средни производители.

Агенцията по рибарството ще бъде в Бургас, а не във Варна, съобщи на свой ред кметът на Бургас Димитър Николов:

Бургас е районът, в който се лови най много риба в страната - 70 до 72 процента от годишния добив на черноморската риба е в Бургас и бургаски регион. До момента ние предложихме две много добри сгради за офиси на агенцията по рибарство и аквакултури, едната в централна градска част, с осигурени подземни и наземни парко места, а другата се намира в непосредствена близост до пристанището и кея, където ще бъдат и самите катери, които ще работят в "Рибарство и аквакултури".

По публикацията работи: Радостина Билярска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна