Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Станишев: Хората очакват от БСП реална алтернатива на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС
Най – важното от  48 – ия конгрес на БСП е консолидацията на партията, която ще работи в обществения интерес и срещу проваленото управление на ГЕРБ. Партията показа, че всички спекулации за разединение бяха неоснователни, каза в предаването "Неделя 150" преизбраният лидер на БСП Сергей Станишев.

Много хора, които са отчаяни от положението в страната, очакват да видят, че ние сме реална алтернатива на ГЕРБ, която ще върне справедливостта в страната. Правителството на ГЕРБ разсипа икономиката, разби институциите, създаде една полицейска среда в държавата, гази демократичните права на гражданите. Това трябва да се промени. Хората очакват ние да покажем такава алтернатива, че ще им върнем държавата, че ще осигурим възможност за доходи и заетост, подчерта Сергей Станишев. По думите му БСП има сили и енергията да се противопостави на това провалено управление.

Политика не се прави само в конгресната зала, а на улицата при хората, каза Станишев и съобщи, че БСП ще инициира подписка за референдум по важните теми като цената на тока и бъдещето на ядрената енергетика. На въпрос дали се очакват предсрочни избори в страната тази година, лидерът на социалистите не изключи тази възможност. Аз винаги съм казвал, още от началото на годината, че не бива да изключваме този вариант. И БСП е длъжна да работи като в реална предизборна среда, каза Сергей Станишев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна